YKS'de ikinci başvuru için son gün

Güncelleme Tarihi:

YKSde ikinci başvuru için son gün
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 11:31

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran’da yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için ikinci geç başvuru süreci başladı. Geç başvurular, 28 Mart’a kadar yapılabilecek. ÖSYM’nin yaptığı karar güncellemesine göre, adaylar sınav merkezi değişikliği yapabilecek ve önceki iki süreçte girmeyi tercih etmedikleri için başvurmadıkları AYT ve YDT’ye başvurabilecek.

Haberin Devamı

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, adaylar başvurularını, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin resmi internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapabilecek. Başvuru işlemleri 25 Mart 2024 tarihinde saat 10.00’da başlayacak, 28 Mart 2024 tarihinde saat 23.59’da (ÖSYM başvuru merkezlerinden başvurular mesai saati bitiminde) sona erecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan 'Ödemeler' alanından kredi kartı/banka kartıyla 28 Mart 2024 tarihi saat 23.59’a kadar yapılabilecek.

Diğer yandan, ikinci geç başvuru sürecinde ilk açıklanan karara göre;1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların, başvuru bilgileri aynen geçerli olacak, bu nedenle sınava, bu tarihler arasında başvuru yapan adaylardan yeniden başvuru alınmayacaktı. ÖSYM bu kararda değişikliğe gitti ve adayların istedikleri takdirde sınav merkezi değişikliği yapabileceğini açıkladı. Ayrıca geride kalan iki başvuru sürecinde işlemlerini tamamlayan ancak AYT ve/veya YDT’ye girmek istemediği için ilgili oturumlara ait seçenekleri işaretlemeyen adaylar da istedikleri takdirde 2’nci geç başvuru günlerinde bu oturumlara girmek için başvuru yapabilecek, sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!