Yılın öğretmeni Filistin’den

Güncelleme Tarihi:

Yılın öğretmeni Filistin’den
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 13:23

İngiliz Varkey GEMS Vakfı tarafından verilen ‘Küresel Öğretmen Ödülü’nün bu yılki sahibi Filistin’den Hanan Al Hroub oldu. Mülteci kamplarında büyüyen Hroub, şiddete karşı yaptığı eğitim çalışmaları ile ödüle layık görüldü. Filistinli öğretmen 1 milyon dolarlık para ödülü de alacak.

Haberin Devamı

Küresel Öğretmen Ödülü 13 Mart’ta Dubai’de düzenlenen Dünya Eğitim Becerileri Forumu’nda açıklandı. Finale kalan 10 öğretmen arasından Filistinli Hanan Al Hroub, yılın öğretmeni seçildi. Kazananı video konferans ile foruma bağlanan Papa Francis açıkladı. BBC’ye yaptığı açıklamada Hroub, “Bir Filistinli kadının bu sahnede olmasından gurur duyuyorum” diye konuştu.

Filistin’de Bethlehem mülteci kampında büyüyen Hroub, evden okula dönen kızının bir çatışma arasında kalması üzerine öğretmenlik yapmaya karar verdi. Filistinli öğretmen ülkesinde benzer şiddet olaylarına tanık olan çocuklara yardım ediyor.

Şiddete hayır

Hanan Al Hroub, ülkesinde şiddete karşı verdiği mücadele ile tanınıyor. Samiha Khalil Ortaokulu’nda görev yapan öğretmen, ‘We Play and Learn / Oynuyoruz ve Öğreniyoruz’ adlı kitabında Filistin’in dikkatini eğitime çekerek, bu yolla barışın geleceğine vurgu yapıyor. Öğrencileri ile geliştirdiği güven, saygı, dürüstlüğe dayalı ilişkiler ile tüm dünyada örnek gösterilen Hroub, Filistin’de okuryazarlığın artması için de çalışıyor. Şiddete maruz kalan anne ve çocuklara gönüllü psikolojik destek de veriyor. Deneyimlerini ülkesindeki öğretmenlerle de paylaşıyor. 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!