YGS paraları hangi bankaya yatırılacak? İşte, YGS sınav ücreti yatırma işlemi

Güncelleme Tarihi:

YGS paraları hangi bankaya yatırılacak İşte, YGS sınav ücreti yatırma işlemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 09:27

YGS sınav ücreti hangi bankalara yatırılacak konusu, sınav başvurusunun son günü merak edilmeye devam ediyor. YGS parası yatırma işlemi ile birlikte başvurularını tamamlayacak olan adaylar, üniversite sınavı için hazırlıklarına devam edecek. Hayallerindeki üniversite ve bölümleri okumak isteyen adaylar, sınavın yapılacağı tarihe kadar hazırlıklarına ara vermeyecek. Peki, YGS başvuru ve sınav ücreti yatırma işlemi nasıl tamamlanacak? İşte, adayların merak ettiği o detaylar

Haberin Devamı

YGS sınav başvuruları için son günün ne zaman olduğu öğrenciler tarafından oldukça merak edildi. Binlerce üniversite hayali kuran öğrenci, hayallerinin önündeki ilk adım olan YGS sınavı için başvurularına devam ediyor. LYS öncesinde bir deneme sınavı niteliğinde olan YGS sınavı için artık çok az bir zaman kaldı. Başvuru tarihlerinde sona yaklaşılıyor. Okullarda ve ÖSYM üzerinden yapılan sınav başvurularının ardından birçok üniversite adayı, ücretlerin yatırılacağı bankayı araştırmıştı. Peki, YGS sınav başvuruları için son gün ne zaman? 2017 YGS başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? İşte detaylar.

SINAV ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Okullarda ve ÖSYM üzerinden yapılan sınav başvurularının ardından birçok üniversite adayı, ücretlerin yatırılacağı bankayı araştırmıştı. Bu yıl 60 TL olarak belirlenen sınav ücretleri, birden fazla bankaya yatırılabilecek. İşte, ücretlerin yatırılabileceği bankalar;

Haberin Devamı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

ÖDEMELER İNTERNET ÜZERİNDEN DE YAPILABİLECEK

Bankaya gitmeye vakti olmayan adayları da düşünen ÖSYM, YGS ödemelerini İnternet üzerinden kabul edecek. ÖSYM İnternet sitesi üzerinden kredi ya da bankamatik kartı aracılığıyla yapılabilecek ödemeler, T.C. Kimlik numarası ile kolayca ödenebilecek.

İNTERNET ÜZERİNDEN ÖDEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU NASIL TAMAMLANIYOR?

ÖSYS Kılavuzunda da açıkca belirtilen başvuru süreci, mezun ya da okuyan ayrımı içeriyor. Mezun olan ve ÖSYM sistemine kayıtlı olan adaylar işlemlerini online tamamlayabilecekken, henüz mezun olmayan öğrenciler bu işlemlerini başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirecek. YGS başvurusu, ÖSYM başvuru merkezleri ve yetkilendirilmiş okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirilebilecek.

Haberin Devamı

İLİNİZDEKİ BAŞVURU MERKEZLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Mezun olan veya herhangi bir sınav başvurusu nedeniyle Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) kaydı olan öğrenciler, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını sistem yönergeleriyle tamamlayabilecek.

BAŞVURU SÜRECİ NE KADAR DEVAM EDECEK?

Başvuruları 04 Ocak Çarşamba günü başlayan YGS, 18 Ocak Çarşamba günü 23.59'a kadar başvuru almaya devam edecek. Başvuru işlemi böylece iki haftada tamamlanmış olacak.

GEÇTİĞİMİZ YIL 66 BİN 822 KİŞİNİN BAŞVURUSU SİLİNDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ömer Demir, geçen yıl 62 bin 822 kişinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvurularının ücret ödemedikleri için silindiğini belirterek, "YGS'ye başvuran adaylara, sınav ücretini yatırmadıkları takdirde başvurularının geçerli olmayacağı uyarısı yapıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin internet sitesi "http://www.osym.gov.tr" adresinde yayımlanan ÖSYS Kılavuzu'na göre, 4 Ocak'ta başlayan YGS başvurularının yarın sona ereceğini anımsattı.
YGS'nin 12 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacağını, sınavın saat 10.00'da başlayacağını ifade eden Demir, öğrencilerin 09.45'e kadar alınacağı sınav binalarının, bu saatten sonra adaylara kapatılacağını söyledi. Demir, bu nedenle öğrencilerden, sınava geliş saatlerinde trafiği de göz önünde bulundurmalarını istedi.
Ömer Demir, "İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, yarın saat 23.59'da sona erecek. Sınav ücretini ödemek için 19 Ocak son gün olarak belirlendi. Başvuru süresi uzatılmayacak. Geçen yıl, 2016 YGS'de 62 bin 822 kişinin, ücret ödemedikleri için başvuruları silindi. Bu yıl YGS'ye başvuran adaylara, sınav ücretini yatırmadıkları takdirde başvurularının geçerli olmayacağı uyarısı yapıyoruz." diye konuştu.
2017 ÖSYS başvuru bilgilerinin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden kontrol edilmesi gerektiğine işaret eden Demir, ayrıca sınavın diğer aşamalarında gerekeceği için "aday başvuru kayıt bilgileri" dökümünün saklanmasını istedi.

BAKMADAN GEÇME!