2017 YGS sınav başvuruları ne zaman başlayacak? YGS sınav ücreti nereden yatırılacak?

Güncelleme Tarihi:

2017 YGS sınav başvuruları ne zaman başlayacak YGS sınav ücreti nereden yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 22:14

YGS sınav başvurularının ne zaman başlayacağı binlerce lise öğrencisi tarafından merak konusu olmuştu. Lise son sınıf ve mezun durumda olan adayların gireceği YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) başvurularının ne zaman yapılacağı ÖSYM üzerinden yayımlanan kamu spotuyla açıklandı. YGS başvuru tarihlerinin netleşmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM'den önemli bir uyarı geldi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) gireceklerin binalara alım saati değiştirildi. Peki, 2017 YGS sınav başvuruları ne zaman yapılacak? YGS sınav ücreti nereden yatırılacak?

Haberin Devamı

YGS başvurularıyla ilgili beklenen açıklama, ÖSYM üzerinden yayımlanan kamu spotuyla geldi. Animasyon şeklinde hazırlanan kamu spotunda hem başvuru tarih aralıkları hem de başvuru formunun nereden alınacağı gibi pek çok bilgi verildi. YGS kayıtları ne zaman başlayacak?  sorusu yanıt bulduğu kamu spotuyla üniversiteye girişte ilk aşama olan YGS'nin en kritik detayları duyuruldu. Sınava dair önemli hatırlatmaların yapıldığı YGS kamu spotunda başvuru tarih aralıklarının yanı sıra dikkat edilmesi gereken noktalar hatırlatıldı. Peki, YGS başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru formu nerelerden alınabilecek? Sınav ücreti ne kadar? İşte, kayıt süreci ve sınava dair merak edilen tüm detaylar!

Lise son sınıf ve mezun durumda olan adayların gireceği YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) başvuruları 4 Ocak 2017 Çarşamba günü başlayacak, başvuru süreci 18 Ocak 2017 Çarşamba gününe kadar devam edecek. YGS'ye girmek isteyen adayların başvuru yapabilmek için 2 hafta süresi olacak.

Haberin Devamı

YGS başvuru tarihlerinin netleşmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM'den önemli bir uyarı geldi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) gireceklerin binalara alım saati değiştirildi. ÖSYM sınavlarında, başlama saatinden sonra sınav salonuna alınan adayların, diğerlerinin dikkatini dağıtacak şekilde gürültü yapması, sınav kurallarının iş ve işlem takip formunun okunmasından sonra salona geldikleri için yasaklı eşya ve diğer kurallar ile ilgili son hatırlatmaları duymaması ve salonda düzenin bozulmasına yol açmaları sebebiyle, sınav binalarına giriş saatleri yeniden düzenlendi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında adaylar, YGS sabah oturumlarında sınav binalarına en son saat 09.45'te giriş yapabilecek. Belirlenen saatlerden sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmayacak.

BAŞVURU FORMU NEREDEN ALINIR?

Lise eğitimlerine devam eden öğrenciler, YGS başvurularının gerçekleştirilmesi için gereken başvuru formunu kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden; diğer adaylar ise ÖSYM başvuru merkezleri ya da sınav koordinatörlüğünden edinebilirler.

Haberin Devamı

YGS ÜCRETİ NEREDEN YATIRILACAK?

YGS başvuru ücretleri iki şekilde ödenebilecek. Üniversiteye girme hayalini gerçeğe dönüştürmek için uzun süredir hazırlanan adaylar, sınav ücretini kılavuzda yer alan anlaşmalı bankalara veya ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinde yer alan “ÖDEMELER” sayfasından yapabilecek.
2016 YGS sınav ücreti: 55 TL
2016 LYS sınav ücreti: 35 TL (Girmek istediğiniz her bir LYS için)
Sınavsız geçiş başvuru ücreti: 15 TL
Başvuru hizmeti ücreti: 3 TL
ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yeniden şifre edinme ücreti: 5 TL
ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden fotoğraf güncelleme ücreti: 10 TL

KAMU SPOTUNDA YER ALAN İFADELER

50 dakikaya yakın süren YGS kamu spotunda; "Adaylar, 2017 YGS başvurularınızı nüfus cüzdanınız veya pasaportunuz ile birlikte ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yapabilirsiniz. Aday başvuru belgesini aldıktan sonra sınav ücretini kılavuzda yer alan anlaşmalı bankalara veya odeme.osym.gov.tr adresinden yatırınız. TC kimlik numaranız ve size verilen şifre ile ais.osym.gov.tr adresinden tüm işlemlerinizi takip edebilirsiniz. YGS başvuruları, 4-18 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak." ifadeleri kullanıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!