Yaklaşık 1.3 milyon öğrenci taşımalı eğitimden faydalanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yaklaşık 1.3 milyon öğrenci taşımalı eğitimden faydalanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 17:29

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "İlköğretimde 733 bin, ortaöğretimde yaklaşık 431 bin, özel öğretimde ise 98 bin öğrenci olmak üzere toplam 1 milyon 262 bin öğrenci taşımalı eğitim alıyor. Taşımalı öğrenci modülüne göre, 10 Ekim 2018 itibarıyla okul servislerinde toplam 15 kaza meydana geldi, bu kazalarda hayatını kaybeden öğrenci bulunmuyor" dedi

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, taşımalı eğitim, kullanılmayan okul binaları ve okul servislerinin yaptığı trafik kazalarıyla ilgili yazılı soru önergelerini  yanıtladı. Öğrenci sayısının ilkokullarda 10'un, ortaokullarda ise 40'ın altına düşmesi halinde daha önce valilikler tarafından  yapılan okulların kapatılmasına yönelik işlemlerin 24 Haziran 2017'den bu yana Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütüldüğünü belirten Selçuk, bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin yatılı okullara yerleştirildiğini veya taşıma yoluyla eğitime erişim kapsamına alındığını söyledi.

Selçuk, kapalı köy okullarının, bakanlığın ilgili genelgesi gereği bakım onarımlarının yaptırılması ve eğitim öğretim hizmetlerinde ihtiyaç duyulduğunda boşaltılması kaydıyla valiliklerce köy muhtarlıklarının ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının geçici kullanımına verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, taşımalı öğrenci modülüne göre ülke genelinde öğrenci taşıma uygulaması kapsamında taşınan öğrenci sayısının 2 Ekim 2018 itibarıyla ilköğretimde 733 bin 12, ortaöğretimde 430 bin 920, özel öğretimde ise 98 bin 147 olduğunu söyledi. Öğrenci taşıma uygulamasında meydana gelen kazalarla ilgili soru önergesini de yanıtlayan Selçuk, 10 Ekim 2018 tarihli taşımalı öğrenci modülü verilerine göre öğrenci taşıma uygulaması kapsamında hizmet veren okul servislerinde Ocak 2018'den itibaren toplam 15 kaza meydana geldiğini, kazalarda hayatını kaybeden öğrenci bulunmadığını anlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!