Vatandaşlık başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden vatandaşlık başvurusu sonucu nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlık başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır E-Devlet üzerinden vatandaşlık başvurusu sonucu nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2022 20:16

Vatandaşlık borcu sorgulama işlemleri iki farklı yol ile yapılmaktadır. Bu yöntemler ile kişiler devlet dairelerine gitmeden internet üzerinden vatandaşlık başvuru sonuçları sorgulama işlemlerini yapabilmektedir. TC: İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü resmi web sitesi üzerinden ve e devlet üzerinden sorgulama işlemleri yapılmaktadır. Peki, vatandaşlık başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden vatandaşlık başvurusu sonucu nasıl öğrenilir? İşte vatandaşlık başvuru sonucu sorgulama yöntemleri

Haberin Devamı

Türk vatandaşlığına geçmek için gerekli şartlar yerine getirildikten sonra vatandaşlar bir süre beklemektedir. Bu bekleme sürecinde vatandaşlar başvuru işlemlerini takip edebilmektedir.

 Vatandaşlık Başvuru Sonucu Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Vatandaşlık sorgulama işlemleri için kişilerin yararlanabileceği iki farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesidir. Bu siteye giriş yaparak vatandaşlık başvuru sonuçları hakkında detaylı bilgiler alınabilir. Sorgulama işlemleri şu şekilde yapılmaktadır:

 - İlk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sitesinden başvuru durum bilgileri kısmına girilmesi gerekir.

 - Daha sonra vatandaşlardan birkaç bilgi istenmektedir. Bu bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra sorgula butonuna basılır.

Haberin Devamı

 - Sorgula butonuna basarak vatandaşlar istedikleri bilgileri edinebilirler.

 E Devlet Üzerinden Vatandaşlık Başvurusu Sonucu Nasıl Öğrenilir?

 E devlet üzerinden vatandaşlar pek çok bilgiye kısa sürede ulaşabilmektedir. Bunlardan birisi de vatandaşlık başvuru sonucudur. E devlet üzerinden sorgulama yapabilmek için ilk olarak kişiler şifreleri ile e devlet sitesine giriş yapmaları gerekir. Daha sonra şu adımlar takip edilmelidir:

 - E Devlet'te bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasına giriş yapılması gerekir.

 - Daha sonra hizmet listesinin alt kısmında kuruma ait internet sitesi üzerinden hizmetler bölümünün içinde Vatandaşlık Başvuru Sorgulama sekmesi yer almaktadır.

 - Bu sekmeye basıldığında sistem otomatik bir uyarı vermektedir.

 - Bu uyarı e devletten ayrılacağını ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü remi internet sayfasına yönlendirileceği için yapılmaktadır.

 - Onay verildikten sonra hizmetler kısmında Vatandaşlık başvuru sorgulama sekmesine tıklamak gerekir.

 - Burada kullanıcılar başvuru numarası ve doğum tarihi bilgilerini girerek sorgula sekmesine tıklamaktadır.

 - Daha sonra çıkan sayfada sorgulama yapılabilir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!