Vakıf üniversitesine ‘en iyi eğitim binası’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Vakıf üniversitesine ‘en iyi eğitim binası’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 12:50

Eğitim dili İngilizce olan bir vakıf üniversitesinin, öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu, ’Sign of The City Awards 2017’ yarışmasında ’En İyi Eğitim Binası’ alanında ödülün sahibi oldu. Hürriyet’in öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında gerçekleştirilen yarışmada, bina tasarımı ’En İyi Mimarı Tasarım Binası’ alanında da finalist oldu.

Haberin Devamı

Daha önce İtalya’da düzenlenen ve uluslararası jürinin oy verdiği A Tasarım Ödülleri ve Yarışması’nda yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Binası, büyük jüri tarafından Mimarlık, Bina ve Strüktür Tasarımı kategorisinde ödüllendirilmişti. İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, ’Gümüş A’ ödülü almıştı.

Bina, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Gudjon Thor Erlendsson, Özlem Akın Tapçalap, Michael Edward Young tarafından tasarlandı. Uygulaması ise İEÜ Proje ve İnşaat Müdürü Mimar Hüsnü Alphan, Mimar Mehtap Altuğ tarafından yapıldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitenin tasarımlarının yarışmalardan başarılarla dönmesinden gurur duyduklarını söyledi. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yabancı dil öğrenim sürecine yönelik hazırladığını belirten Başkan Demirtaş, "Binada tüm sınıflar, etkileşimli projeksiyon, all-in-one PC, mikrofon, akıllı tahta ile donatıldı. Şu an bin 112 öğrencimiz bu ödüllü binamızda eğitim alıyor. Öğrencilerimiz sanal ofis saatlerinde öğretim üyeleriyle bir araya geliyor ve sorularına yanıt buluyor" dedi.

Haberin Devamı

ÖDÜL EŞBAŞKANDAN ALINDI’

İstanbul’da yapılan törende İzmir Ekonomi Üniversitesi adına ödülü İEÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Özlem Akın, İEÜ Genel Sekreteri Levent Gökçeer ile İEÜ Proje ve İnşaat Müdürü, Mimar Hüsnü Alpan, Sign Of The City Awards Jüri Eşbaşkanı Prof. Dr. Güzin Konuk’tan aldı.

BİNANIN ÖZELLİKLERİ

Yabancı Diller Yüksekokulu binasının tasarım konseptinde yabancı dil öğrenimi temel alındı. İki ayrı kütle gibi görünen bina iç mekanlarda birleşti. Dış cephede fiberbeton kullanıldı. Dış cephede beyaz ve gri renkler, iç mekanlarda ise, gök kuşağı renkleri yer aldı. En üst katta açık ofisler çağdaş çalışma sistemine uygun şekilde tasarlandı. Öğrencilerin ve akademisyenlerin birbirleriyle iletişim kurmalarına olanak sağlayan ortak alanlarda farklı tip oturma grupları oluşturuldu.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!