Uzmanlar: Yaz tatili spor ve sanat için fırsat

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar: Yaz tatili spor ve sanat için fırsat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 15:58

Öğrencilerin yoğun bir ders çalışma temposunun ardından beklediği yaz tatili geldi. Çocuklar tatili eğlenerek ve dinlenerek geçirmek isterken, anne babalar aralıklarla ders çalışmalarını ve konuları unutmamalarını bekliyor. Uzmanların önerisi ise tatilde çocukların sanat, spor ve sosyal açıdan kendilerini geliştirebilecekleri etkinlikler bulmak.

Haberin Devamı

Yaz tatilini iple çeken öğrencilerin uzun bekleyişi 8 Haziran Cuma günü sona erdi. Öğrenciler tatili, yoğun ders ve sınav temposundan sonra ders çalışmadan geçirmek isterken velilerse çocuklarının akademik birikimlerini unutmadan, konuları tekrar ederek değerlendirmelerini bekliyor. Velilerin bu süreçte baskıcı tavır sergilememesi gerektiğini anlatan Uğur Koleji PDR Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü; “Anne ve babalar uzun yaz tatilinde çocuklarının bütün yıl öğrendiklerini unutmasından endişe duyuyorlar. Bu süreçte de baskıcı tutumlarıyla çocuklara doğruyu anlatmaya çalışıyorlar. Öncelikle ebeveynler, çocuklarının yoğun ve yorucu bir eğitim öğretim hayatından çıktığının bilincinde olmalılar” dedi.

ÇOCUKLARIN GÖRÜŞÜ ALINMALI
“Yaz ayları çocukların kendilerini sanat, spor ve sosyal açıdan geliştirebilmeleri için bir fırsat. Veliler tatil döneminde çocuklarını, yetenekleri doğrultusunda çalışmalara yönlendirmeli” diyen Ferhan Uz Güçlü şöyle devam etti:
“Özellikle ilk ve ortaöğretim çağındaki öğrencilerin yaz okullarından yararlanması sağlanmalı. Öğrenciler yeni arkadaşlıklar kurarak sosyalleşirler, iletişim becerilerini geliştirirler. Ancak aileler bu konuda çocuklarının görüşlerini almalı, onlara katılacakları yaz kampları, tercih edecekleri spor dalları ve etkinlikler hakkında seçim yapma hakkı tanımalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!