Üniversitelilere yatay geçiş imkânı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere yatay geçiş imkânı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 16:09

Okuduğu bölümü ya da üniversitesini değiştirmek isteyenler için ikinci şans tanınıyor. Bir vakıf üniversitesi hem bölüm değiştirmek isteyen kendi öğrencilerine hem de başka üniversitelerden yatay geçişle geleceklere eğitim ücretinde indirim imkânı sağlıyor.

Haberin Devamı

Okuduğu bölümü ya da üniversiteyi değiştirmek isteyenler için yatay geçiş imkanı sağlanıyor. Beykoz Üniversitesi hem kendi hem de diğer üniversite öğrencilerinin yatay geçiş başvurularını Merkezi Yerleştirme Puanı ile 15 Ağustos’a, not ortalamasına göre ise 31 Ağustos’a kadar alacak. Öğrencilere aldıkları derslerin bir kısmını yeni bölümlerinde saydırma imkânı da sunan üniversite, yatay geçişe özel ek yüzde 25 indirim verecek. Lisans veya ön lisans öğrencileri, kayıtlı oldukları programdaki başarı koşullarına bakılmaksızın, yerleştiği yıl aldıkları LYS/YGS veya sınavsız geçiş puanlarına göre yatay geçiş yapabilecek. Yatay geçiş için bir diğer yöntem ise not ortalamasına göre eşdeğer bir programa transfer olmak. Ön lisans ve lisans programları için ilk yıl not ortalaması en az 2.28 olan öğrenciler bu ortalamaya göre yatay geçişten faydalanabilecekler. Başvurular üniversitenin internet sitesi üzerinden online olarak yapılacak. Sonuçlar 10 Eylül’de açıklanacak. Kayıtlar ise 17-21 Eylül arasında.

Haberin Devamı

Öğrencilerin kayıtlı olduğu bölüme benzer bir programa geçtiğinde, daha önce aldıkları derslerin bir kısmından da muaf olabileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversite olarak önceki öğrenmenin tanınmasını çok önemsiyoruz. Yatay geçişte de bu mümkün. Öğrenciler yatay geçişle üniversitemize geldiğinde ya da bölüm değiştirdiklerinde, daha önce aldıkları benzer derslerden muaf olabilecek. Bu öğrencilere yüzde 50 indirimli programlarda, ek olarak yüzde 25 ek indirim vereceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!