Üniversiteden TL çağrısına destek

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden TL çağrısına destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 16:49

KKTC’de bir vakıf üniversitesi Türkiye ile bütünlük doğrultusunda, tüm eğitim kurumları ve yurt hizmetlerinde 2017-2018 eğitim yılında TL’ye geçilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

TL’ye geçiş çağrılarına eğitim dünyasından da destek geldi. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel; kur sabitleme kararının ardından, Anavatan Türkiye’de maksatlı olarak yaratılmaya çalışılan ekonomik spekülasyonlara ve Türkiye ile bütünlüğü her anlamda ve her alanda yaşamak amacıyla Yakın Doğu Üniversitesi bünyesindeki tüm eğitim kurumlarında ve yurt hizmetlerinde Türk Lirası uygulamasına geçilmesine karar verildiğini açıkladı. Bu kararla sadece Yakın Doğu Üniversitesi’nin değil, Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Okul Öncesi eğitim kurumlarında da 2017-2018 eğitim yılı itibarı ile Türk Lirası harç uygulamasına geçilmesine karar verildiği belirtildi.

Geçen günlerde Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü’nün aldığı karar uyarınca Euro ve Sterlin kurlarının indirilerek sabitlendiği belirtilerek, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü’nün alınan kararla ilgili yaptığı açıklamada dövizdeki artışın ekonomik yapıyı olumsuz etkilediği ve dövizde yaşanan iniş-çıkışların harç uygulamalarında etkili olduğu bir süreçte, ekonomik spekülasyonların da devam etmesi nedeniyle dövizdeki hareketliliğin takip edildiği ve yaşanan belirsizlik sürecinde öğrenciler ve ailelerinin en az şekilde etkilenmesini sağlamak için çalışıldığı vurgulandı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!