Üniversiteden KKTC'ye psikolojik destek

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden KKTCye psikolojik destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 17:40

Ankara Üniversitesi ile KKTC arasında sağlık protokolü imzalandı. KKTC Sağlık Bakanı Filiz Besim, “Psikiyatri alanında ciddi sıkıntılarımız var. Protokol sayesinde birçok sorunumuz çözülecek” dedi.

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Filiz Besim’in Ankara Üniversitesi’ne yaptığı ziyaret çerçevesinde KKTC Sağlık Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında önemli bir protokol imzalandı. KKTC Sağlık Bakanı Besim ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından imzalanan protokolle, başta psikiyatri olmak üzere sağlık alanında eğitim, program geliştirme ve uygulanmasıyla koruyucu ruh sağlığı temalarında işbirliği yapılacak.

‘ÖNÜMÜZÜ AÇACAK’
Protokol töreninde konuşan KKTC Sağlık Bakanı Besim, Psikiyatri Hastanesi’nin yeniden organizasyonuyla ilgili önemli çalışmalar başlattıklarını belirterek, “Bu çerçevede Ankara Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çevik hocamızın koordinatörlüğünde bir protokol anlaşması yapma gereği duyduk. İnanıyorum ki bu anlaşma KKTC’de özellikle psikiyatri alanındaki birçok sorunumuzu çözecek, önümüzü açacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

DESTEK VERİLMEYE DEVAM EDİLECEK
Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, “Hemen her fakültemizden pek çok öğretim üyemiz KKTC’nin gelişimi için katkı sağlıyor, konferanslar veriyor, dersler anlatıyor” dedi. Prof. Dr. İbiş sözlerine şöyle devam etti:
“KKTC’deki üniversitelere destek veriyoruz ancak bu protokol biraz farklı. Sağlık Bakanlığı’na hastanecilik hizmeti verilecek. Abdülkadir Çevik’in bu konudaki becerisine, çözümcülüğüne, yönetici özelliğine güveniyorum.”

BAKMADAN GEÇME!