Üniversite ek tercihleri ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Üniversite ek tercihleri ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2018 17:54

Üniversite ek tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tarafından merak edilmeye başlandı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Peki, üniversite ek tercihleri ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler, ek tercih işlemlerinin yapılacağı tarihi bekliyor. Peki, üniversite ek tercihleri ne zaman yapılacak?

EK TERCİH VE YERLEŞTİRME DÖNEMİ NE ZAMAN?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2018- YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Haberin Devamı

Ek tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Ek yerleştirme döneminin net tarihi kayıtların ardından belli olacak.

KAYITLAR BU HAFTA

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, herhangi bir üniversite ve bölüme yerleşenler için kayıt maratonu bu hafta başlıyor. Yükseköğretim kurumlarına kayıtlar 3-7 Eylül’de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BU BELGELERİ MUTLAKA HAZIRLAYIN

Kayıt için gerekli belgeler ise şöyle:

YKS yerleştirme sonuç belgesi, lise diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah, askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına” dair belge, 12 fotoğraf, kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler, üniversitelerin istediği belgeler. Bazı üniversiteler genel kayıt belgelerinin dışında belgeler de isteyebilir.

BAKMADAN GEÇME!