Üniversite adaylarının eğitim bilgileri güncelleniyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversite adaylarının eğitim bilgileri güncelleniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 14:52

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri başladı. İşlemlerin tamamlanması için adaylara verilen süre 28 Haziran saat 16.00'da sona erecek.

Haberin Devamı

ÖSYM'nin internet sitesinde, 2022-YKS'ye ilişkin sistemdeki eğitim bilgilerinin adaylar tarafından kontrolü ve eğitim bilgisi seçme işlemlerine yönelik duyuru yayımlandı.

2022-YKS değerlendirme işlemlerinde, adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılıp 2022-YKS’ye başvuran adayların 21 - 28 Haziran’da Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2022/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 28 Haziran 2022 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekiyor.

HATA DÜZELTME İŞLEMLERİ e-OKUL’DAN YAPILACAK
Eğitim bilgilerinde veya okul birinciliği bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları ya da olacakları ortaöğretim kurumlarıyla görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden (MEB) e-Okul sistemi üzerinden düzelttirecek.

Haberin Devamı

Adayların bu düzeltme işlemi sonrasında 21 - 28 Haziran’da https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2022/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden düzelttirdikleri eğitim bilgilerini seçerek onaylamaları gerekiyor.

Eğitim bilgisi ‘e-okul’a eklenemeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini ve varsa okul birinciliği durumlarını Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) sistemi üzerinden okullarına işlettirmeleri ve sonrasında https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2022/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden bu eğitim bilgilerini seçerek 28 Haziran 2022 tarihi saat 16:00’ya kadar onaylamaları gerekiyor.

ÖSYM TALEPLERİ DOĞRUDAN KABUL ETMEYECEK
Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSMY’ye yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacak. Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 28 Haziran saat 16.00’da sona erecek.  Adayların bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim dikkate alınacak. 2022-YKS’ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Ortaöğretim Başarı Puanı'na (OBP) ilişkin işlemlerin yapıldığı tarihte adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa, bu eğitim bilgisi kullanılacak. Bu tarihte adayın birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçmiş olduğu eğitim bilgisi, bu eğitim bilgileri arasında ise adayın bu eğitim bilgisi kullanılacak. 

Haberin Devamı

2022-YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!