‘Türkiye Avrupa Yükseköğretim Alanı’nda lider’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye Avrupa Yükseköğretim Alanı’nda lider’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2023 14:36

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türk üniversitelerinin 2009’dan bu yana Avrupa Yükseköğretim Alanı'ndaki ülkeler arasında lider konumda olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Başkanı Prof. Josep M. Garrell ve EUA Genel Sekreteri Genel Sekreteri Amanda Crowfoot’u Yükseköğretim Kurulu’nda ağırladı. EUA Heyeti düzenlenen toplantıda birliğe üye Türk üniversitelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Özvar, Türkiye'nin üniversite ve öğrenci sayısı bakımından Avrupa'nın en büyük kapasitelerinden birine sahip olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

ÇABALARIMIZIN MEYVELERİNİ ALIYORUZ
“Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi alan Türk üniversiteleri, 2009’dan bu yana Avrupa Yükseköğretim Alanı'ndaki ülkeler arasında lider konumda bulunuyor. Ülkemizde toplam 31 yükseköğretim kurumu bu etikete sahip. Ayrıca Türk üniversitelerinin yurt dışındaki 288 üniversite ile ortak diploma programları var.  Gerek Yükseköğretim Kurulu gerekse üniversiteler olarak kalite odaklı yaklaşım ve çabalarımızın meyvelerini almaya başladığımızı gözlemliyoruz.”

Haberin Devamı

AVRUPA ÜNİVERSİTELERİYLE İŞ BİRLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ
Türkiye’nin 50’den fazla üyeyle EUA'da en fazla temsil edilen ülkelerden biri olduğunu belirten Özvar, “Ülkemizde 208 yükseköğretim kurumu var ve gün geçtikçe daha fazla üniversitemiz EUA'ya katılmayı istiyor. Bu, Türk akademik kurumlarının Avrupa akademik alanında yeni ortaklıklara doğru kayda değer bir ilerlemesi. Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimizi, eğitim ve araştırmanın her alanında Avrupa üniversiteleriyle iş birliği yapma çabalarında destekliyor ve teşvik ediyoruz.”

‘ORTAK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ’
EUA Başkanı Prof. Josep M. Garrell da konuşmasında, Birliğe üye üniversiteler arasında iş birliğinin önemli olduğunu belirtti. Garrell, Türkiye’den daha fazla üniversitenin EUA’ya üye olmasını istediklerini söyledi.  Garrell, “EUA olarak yükseköğretim kurumlarının kendi toplumlarına daha fazla hizmet etmelerini amaçlıyoruz. Dünyadaki bütün problemleri çözemeyiz ama çözüm üretmek için ortak çalışmalar gerçekleştirebiliriz” dedi.  EUA Genel Sekreteri Amanda Crowfoot da Türkiye ile iş birliğine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, 2025 veya 2026 yılında EUA Genel Kurulunun ve Konferansının Türkiye’de yapılabileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!