Tüketim nedir, ne anlama gelir? TDK'ya göre tüketim kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Tüketim nedir, ne anlama gelir TDKya göre tüketim kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 16:17

Tüketim, bir tür eylem adıdır. Bir kullanım faaliyeti olan tüketim, her şekilde ve her çeşitte olabilir. Günümüzde tüketim çılgınlığı tabiri ile de sık sık duymakta olduğumuz bir sözcüktür. Bu tarz sözcüklerin anlamları TDK sözlüğünde de detaylı olarak yer alır. Aynı zamanda üretimin devamlılığı için gerekli bir durum olan tüketim hakkında detayları ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

 Tüketim, aslında üretim fonksiyonun işlemesi ve döngünün devam edebilmesi için en gerekli olaydır. Tüketim, yalnızca ticari için geçerli değildir. İnsanlar ya da genel olarak canlılar sürekli olarak bir tüketim içindedir. Ancak genel olarak bu kavram üretilen mal ya da hizmetin kullanılması anlamında kullanılır.

 Tüketim Nedir?

 Tüketim, en anlaşılır tabiri ile üretilen mal hizmet ya da farklı şeylerin ihtiyaç doğrultusunda ve istek karşılamak amacı ile kullanılmasıdır. Ayrıca tüketim bir faaliyettir. Üretim zıttı olarak geçmektedir. Tüketimde amaç, istek, ihtiyaç ve gereksinim karşılamaktır.

 Tüketim Ne Anlama Gelir?

 Tüketim, üretilen herhangi bir şeyin azaltılması ya da yok edilmesi durumudur. Yani bir faaliyet, bir eylemdir. Üretilen bir şeyin yanı sıra doğada kendiliğinden var olan faktörlerinde kullanılması tüketim faaliyeti içerisine dahil olmaktadır. Bu nedenle canlıların gereksinim doğrultusunda kullanmakta, harcamakta ve yok etmekte olduğu her şey tüketim anlamına gelir.

Haberin Devamı

 TDK'ya Göre Tüketim Kelimesinin Sözlük Anlamı

 Türk Dil Kurumu sözlüğünde tüketim sözcüğü için anlaşılır ve öz bir açıklama yer almaktadır. Sözlük anlamı tüketme işi şeklindedir.

 

BAKMADAN GEÇME!