TÜBİTAK ve ANR arasında proje anlaşması

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK ve ANR arasında proje anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 17:49

TÜBİTAK ile Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (Agence Nationale de la Recherche - ANR) arasında mevcut işbirliği protokolü çerçevesinde 2017-2020 yıllarında ortak araştırma projeleri desteklenecek. Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Fransız araştırmacılar ile ‘proje ortağı’ olarak anlaşmaları gerekiyor.  Ön başvuru için ise son başvuru tarihi 27 Ekim.

Haberin Devamı

TÜBİTAK ve Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (ANR) deniz jeobilimleri, sismik riskler, deniz ekosisteminin sürdürülebilir gelişimi, beşeri bilimler, enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi 6 konuda çalışacak bilim insanlarını destekleyecek. Türk ve Fransız bilim insanları bu alanlarda yaptıkları ortak projeler için belirlenen alanlarda maddi destek alacak.

Türkiye’deki proje ortaklarının proje başvurularını elektronik başvuru sistemi üzerinden incelenmek üzere TÜBİTAK’a, Fransa’daki proje ortaklarının ise ANR’den temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak ANR’ye teslim etmeleri gerekiyor. Tek taraflı başvurularsa kabul edilmiyor.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!