TÜBİTAK 60 yaşında

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK 60 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 16:33

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Ankara’da düzenlenen törende 60’ıncı yılını kutladı.

Haberin Devamı

TÜBİTAK’ın kuruluşunun 60’ıncı yıl dönümü Ankara’da TÜBİTAK Başkanlık Binası Feza Gürsey Toplantı Salonu’nda yapılan etkinlikle kutlandı. Törende TÜBİTAK’ta 25 yılını dolduran çalışan ve emeklilerine plaket verildi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın açılış konuşmasını yaptığı törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katıldı. Prof. Dr. Mandal, konuşmasında bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminde TÜBİTAK’ın ilk akla gelen kurumlardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Geçen 60 yıla bakıldığında Türkiye’deki bilim ve teknoloji temelli inovasyonların gerçekleştirilmesi, ihtiyaç duyulan kritik ve stratejik teknolojilerin geliştirilmesi ve bilim insanlarının yetiştirilmesinde önemli bir yere sahip olduğumuzun farkındayız. Üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜBİTAK İLE ÇALIŞMAYA AÇIĞIZ
Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Tekin, Cumhuriyetin 40’ıncı yılında kurulan TÜBİTAK’ın, o dönemde ihtiyaç duyulan alanlara odaklandığını belirtti. Kurumun 60’ıncı kuruluş yılında ise çağın gereklerine göre kendini şekillendiren, ismine yakışır bir ilerleme çizgisi izlediğini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Bakanlık olarak TÜBİTAK ile yapabileceğimiz her türlü etkinliğe ve çalışmaya açığız. Önümüzdeki yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağına inanıyoruz ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceksek burada en temel parametrelerden biri, Millî Eğitim Bakanlığı olacak. Eğer bunu bilim üzerine inşa edeceksek de Millî Eğitim Bakanlığının TÜBİTAK ile yapacağı iş birliği ve çalışmalar çok derin ve anlamlı bir yere oturuyor.”

‘MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ’NİN BAYRAK TAŞIYICISI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, TÜBİTAK’ın yenilikçi ve girişimci anlayışıyla bilim ve teknoloji ekosistemine öncülük ettiğine dikkat çekerek, “TÜBİTAK, ‘Millî Teknoloji Hamlesi’nin bayrak taşıyıcısı. Bu hamlenin başarıyla gerçekleştirilmesinde teknolojiyi tüketen değil geliştiren ülke olmak, güçlü, teknolojide lider ve yetkin sanayiyle mümkün. Bu nedenle TÜBİTAK sanayi destek programlarıyla AR-GE ve inovasyon kabiliyetlerini artırıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!