TÜBA'nın ‘Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu’ başladı

Güncelleme Tarihi:

TÜBAnın ‘Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu’ başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 13:10

Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı protokol çerçevesinde, temel bilimler öğretmenlerine yönelik ‘II. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu’ başladı.

Haberin Devamı

Akademiden yapılan yazılı açıklamaya göre, bilim eğitimi programı kapsamında temel bilimler öğretmenlerine yönelik Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde başlayan kurs, 4 Eylül'e kadar devam edecek. Geçen nisan ayında Gazi Üniversitesinde birincisi düzenlenen kursun ikincisine MEB tarafından seçilmiş 15 ilden, 105 öğretmen katılacak.

TÜBA Başkanı Ahmet Cevat Acar'ın kurs açılışında yaptığı konuşmaya yer verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Son zamanlarda ülkemizde temel bilimlere ilgi eksikliği önemli bir sorun. Sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde bu alanlara olan talep dramatik şekilde düşmektedir. Türkiye'de çok eski üniversitelerde bile bu alanda kontenjanlar doldurulamıyor. Yenilikçiliğin ürünlerini elde edebilmek için bu işin kaynağını oluşturan öğrenci ve bilim insanı akışının nitelikli bir şekilde devam etmesine ihtiyaç vardır. Bu yüzden temel bilim alanlarında her düzeydeki eğitim öğretim kurumlarında etkinlik ve ilginin artırılmasına şiddetle zaruret vardır. İmkanlarımız ölçüsünde biz bu programı devam ettirme niyetindeyiz, böylece kendimize düşen milli görevi de yerine getirmiş olacağız."

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu'nun da bulunduğu açılışa, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!