Tekin: Proje Okul, voleyboldaki başarıyı arttırdı

Güncelleme Tarihi:

Tekin: Proje Okul, voleyboldaki başarıyı arttırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2023 17:41

Proje okullarda sektörden tecrübeli birinin, mühendisin ya da eğitimcinin ders vermesinin önünü açtıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bunu sadece meslek liseleri için yapmadık. Spor liseleri için yaptık. Voleybol Lisesi bunun bir örneği. Bugün bayan voleybol takımının elde ettiği başarılarda 'Proje Okulu' mantığının çok büyük bir katkısı var" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli ziyaret ve açılış törenlerine katılmak için Konya'ya gitti. Konya Organize Sanayi Anaokulu açılış törenine katılan Bakan Tekin, konuşmasında, eğitime verilen değere dikkati çekerek, "Ben gittiğim her yerde, parti ayrımı yapmadan, partisine bakmadan, yerel yönetim mensubu olan, yerel yönetici olan kişilerin eğitim ve öğretim süreçlerine desteklerini gerçekten çok önemsiyorum ve takdir ediyorum. Bu anlamda kim yerel yönetimlerden hangi partiden olursa olsun eğitime destek oluyorsa, biz de kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. Bakan Tekin şunları söyledi:

Tekin: Proje Okul, voleyboldaki başarıyı arttırdı

Haberin Devamı

BAŞARILARA 'PROJE OKUL' MANTIĞI KATKISI
''2014 yılında 'Dershane Kanunu' diye bilinen kanunun içerisinde 'Proje Okulu' diye bir kavram ürettik. Proje okullar sektöre ve okullara ayrıcalık tanıyarak yeni bir okul türü icat etmiş olduk. Şimdi aynı şekilde bir başka eksiklik de daha önce çıraklık olarak bildiğimiz mekanizmanın ortadan kalkmış olmasıydı. Onu gidermek için de ortaöğretimle beraber sahada yetişen, eski adıyla çırak, usta, kalfa unvanlarına sahip kişilerin yetiştiği merkezler ürettik. Mesleki eğitim merkezi bunlar. Bence, şahsen kendi adıma radikal bir adım atıldı. Devasa bir atıldı. Sonra sektörle oturduk, bu konularla ilgili protokoller yaptık. Konya'da, Konya Ticaret Odası, bizden hangi evsafta bir meslek lisesi istiyor? Bu meslek lisesinde hangi evsafta kişilerin eğitim öğretim vermesi Konya Ticaret Odası için uygun? Hangi nitelikli öğrencilerin seçilmesi uygun? Oturduk, protokollerle böyle bir alan oluşturduk. Sonra bu protokollerle oluşan okullara, 'Proje Okulu'ndan vererek sektörden bir tecrübeli, tırnak içinde söylüyorum, bir mühendis, bir ustabaşı, oradaki bir eğitimci, her kimsenin gelip bizim okullarımızda bu evsaftaki dersleri vermesinin önünü açtık. Bunu sadece meslek liseleri için yapmadık. Bunu spor liseleri için yaptık. Voleybol Lisesi bunun bir örneği. Bugün bayan voleybol takımının elde ettiği başarılarda 'Proje Okulu' mantığının çok büyük bir katkısı var. Bütün projelerimiz başarılı oldu mu? Olamadı. Mesela Futbol Federasyonu'yla yaptığımız, Riva'daki futbol lisesi, istediğimiz başarıyı elde edemedik. Ama onu da geçen hafta federasyon başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ile konuştuk, o da çok heyecanlı ve bu projeye sahip çıktı. Tekrar başlatıyoruz. Onu da hayata geçireceğiz." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!