Tecrübeniz yok, CV’ye ihtiyacınız varsa!

Güncelleme Tarihi:

Tecrübeniz yok, CV’ye ihtiyacınız varsa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 10:50

CV hazırlamak özellikle iş tecrübeniz yoksa zor olabilir. Adımı nereye yazmalıyım? Kendimi nasıl daha iyi ifade edebilirim? Becerilerimi ve akademik geçmişimi daha iyi göstermek için neler yapmalıyım? ABD’nin önde gelen iş dünyası dergilerinden Business Insider, son yıllarda en fazla kabul gören CV özelliklerini bir araya topladı.

Haberin Devamı

Karmaşa, şansı düşürüyor 

Tüm CV boyunca kesinlikle aynı fontu kullanın. İlgili bilgiler ve yerler tutarlı bir şekilde yansıtılmalı. CV’nizi okuyan bir işveren kendisi için önemli bilgileri zaman kaybetmeden bulabilmeli. Karmaşa şansınızı çok düşürür. Ayrıca yapılan göz tarama araştırmaları insanların genellikle sayfanın ortasına odaklandığını gösteriyor. Yani önemli bilgileri ortalara doğru vermek, sizi bir adım öne taşıyabilir.

Profesyonel profile bir link

Öğrencilik döneminden itibaren profesyonel sosyal medya alışkanlıkları geliştirmek önemli. Profesyonel kimliğinizi yansıtacak ve gelecek deneyimlerinize kapı açabilecek sosyal medyaları takip edin. Bu profil size vakit kaybetmeden ulaşılabilecek, güncel iletişim bilgilerini içermeli. Bu arada sosyal medya profilinin güvenliğini de göz ardı etmeyin. Aksi takdirde emekleriniz boşa gidebilir.

Açık hedefler

Haberin Devamı

Başarılı bir CV’de, sizi sadece birkaç cümlede tanıtabilecek kadar kapsamlı bir tecrübe bilgisi olmalı. Nerede staj yaptınız, iş tecrübeleriniz ve becerileriniz neler? Tüm bu bilgilerin olabildiğince sade bir şekilde CV’nin en üstünde bulunması önemli tasviyeler arasında yer alıyor.

Güçlü yanlarınızı vurgulayın 

İyi bir CV, işe başvuran kişinin güçlü yönlerini zaman kaybetmeden göstermeli. Hangi okuldan mezun oldunuz? Ne tip sertifika programlarına katıldınız? Başvurduğunuz pozisyon için geçmiş benzer iş tecrübeleriniz var mı? CV’de tüm bu noktalar düzenli, anlaşılır, abartıya kaçmadan ve güvenilir bir şekilde yansıtılmalı.

Lise de önemli 

Günümüzde yükseköğretim kadar ortaöğretim de iş başvurularında önem kazanıyor. O zamanlarda aldığınız bursun, ödülün artık önemsiz olduğunu düşünmeyin. Tüm bunlar, iş verene bir şeyler yapmaya gayret eden biri olarak yetiştiğiniz izlenimini verir.

Sosyal medya becerilerinizi listeleyin

Sosyal medyayla büyüyen biriyseniz,o zaten hayatınızın ayrılmaz parçası olduğu için böyle bir liste hazırlamak aklınıza bile gelmemiş olabilir. Ancak önceki kuşaklar için durum farklı. O yüzden, size güç katacak sosyal medya becerilerinize CV’nizde yer verin.

Haberin Devamı

Referanslara yer verin

Referanslara CV’de yer verme modası gittikçe yok oluyor. Ancak  önde gelen şirketler, referanslarımülakatta soruyor. Sayfalarca referans sıralamak da CV’yi baltalayabilir. CV’de “Referanslar istenildiği takdirde belirtilecek” gibi bir cümleye de gerek yok. İnsan kaynakları bunu zaten biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!