Tatil başladı

Güncelleme Tarihi:

Tatil başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 10:41

2021-2022 eğitim öğretim yılı sona erdi, yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini aldı. İki yıl pandemi gölgesinde devam eden eğitim öğretimin ardından bu yıl okulda karne sevincini yeniden yaşayan çocuklar, özenle giyinerek okulun son gününde arkadaşları ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Kimi okuma yazmayı öğrenmenin verdiği mutlulukla kimi uzun bir eğitim öğretim dönemini başarıyla tamamlamanın verdiği gururla tüm öğrenciler karnelerine kavuştu. Yaz tatili yaklaşık 3 ay sürecek. Arkadaşlarından, öğretmenlerinden ve okullarından 12 Eylül Pazartesi gününe kadar ayrı kalacak öğrenciler için okullarda tatil sevinciyle ayrılık hüznü bir arada yaşandı. Okulun son gününü ve karne heyecanını İstanbul’da Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu, Şişli Resneli Niyazi Bey İlkokulu ve Bakırköy İlkokulu’nda izledik.

Haberin Devamı

KARNEDE HEM SEVİNÇ HEM ÜZÜNTÜ
Karnelerine kavuşan öğrenciler karnedeki notlarını değerlendirirken tatil beklentilerini de şöyle paylaştı.

Tatil başladı
Defne Sazlık (6’ncı sınıf): "Dönem çok iyi geçti. Güzel bir dönemdi eğlenceliydi. Bu sene en çok matematik beni zorladı. Kesirler en kötü olduğum konu. Sosyal ezber olduğu için hep zor gelmiştir. En kötü notum 100 üzerinden 67. Tatilde spor yapacağım, telefona daha rahat bakacağım, bol bol gezeceğim."

Tuğçe Büşra Savaş (6’ncı sınıf): "Notlarım güzel ama bazen tökezlediğim matematik oluyor. Eskiden okul bitiyor diye seviniyordum şimdi üzülüyorum çünkü bu sene arkadaşlarımla olan bağım çok arttı. Bu yaz hepimiz ayrı yerlerde olacağız ve görüşemeyeceğiz bu nedenle buruk bir gün yaşıyorum. Güzel bir yaz tatili bekliyorum karne hediyesi olarak ailem ayakkabı alacak."

Haberin Devamı

Osman Uslu: (8’inci sınıf): "5 puanla takdiri kaçırdım, bu nedenle canım biraz sıkkın. Önceki dönem takdir almıştım. Bu dönem LGS stresinin etkisi olduğunu düşünüyorum ama LGS güzel geçti."

Tatil başladı
Zeynep Şengüler (8’inci sınıf): "Karnem çok fazla iyi değil ama bu kadarını bekliyordum. Matematik 48’le epey zayıf geldi. LGS’de beklediğim gibi geçmedi. Tatil lafını duyunca arkasından 'sonunda' demek geliyor içimden."

Berat Bozkuş (8’inci sınıf): "Karnem beklediğim gibi güzel geldi ve takdir aldım. Zaten LGS’ye çalıştığım için okul dersleri çok zor gelmedi. LGS çok iyi geçti beklediğim puan 430 civarı ve istediğim Nişantaşı Anadolu Lisesi’ni ve Ümraniye Fen Lisesi’ni karşılıyor. Tatilde güzel bir dinlenmeyi hak ettim diye düşünüyorum. Karne hediyesi babam telefon alacaktı onu da sınavdan sonra aldı zaten."

Salih Efe Dikmen (8’inci sınıf): "Sıkı bir çalışma yaptık sene başından beri ve karnemin hepsi pekiyi. Okul sınavlarım da LGS de güzel geçti. Şişli Anadolu'yu hedefliyordum ve hesaplarıma göre istediğim olacak gibi. Ortaokulda son karnem, artık lisede de bu başarıyı devam ettirmek istiyorum."

Haberin Devamı

Özlem Zeyrek (veli): "Çocuklar COVID-19 sürecinde zorlandı ama biz ekstra zorlandık. Adaptasyonda biraz sorun yaşadığımızı düşünüyorum. Kızım Beril teşekkür belgesi aldı. O kadar kötü değil dersleri Takdiri 5 puanla kaçırdı. Bundan sonra kaç daha iyi olacak eminim."

Tatil başladı

Beril Bade Zeyrek (5’inci sınıf): "Son sınavlar epey zordu bu nedenle ortalamam biraz düştü. Tatil planım yok bütün yazı dinlenerek geçireceğim."

İLKOKULDA HEYECAN DAHA FARKLI
Karne heyecanı ilkokul düzeyinde daha farklı yaşandı. İçlerinde karne heyecanını bu yıl ilk defa yaşayanlar da vardı. İşte Bakırköy İlokulu ve Şişli Resneli Niyazi Bey İlkokulu’ndan öğrenci ve veli görüşleri:

Miran Dağ (1’inci sınıf): “Karnem iyi geldi. Yaz tatilinde bol bol kitap okumayı düşünüyorum. İlk karnemi aldım o yüzden çok heyecanlıyım ama tatile girdiğimiz için de mutluyum.”

Haberin Devamı

Melis Şuhayip (1’inci sınıf): “Karnem beklediğim gibi güzel geldi. Okuma yazmayı öğrendim ve zorlandığım bir ders olmadı. Önümüzdeki yılı iple çekiyorum. Bu yıl okuldaki ip atlama yarışmasında da 1’inci oldum. Mutluyum.”

Elif Nisa Dir (1’inci sınıf): “2’nci sınıfa geçtiğim için mutluyum. Yazın kitap okuyup ödevlerimi yapacağım. Biraz da oyun oynayacağım tabii.”

Devran Ahmet Yar (4’üncü sınıf): "Karnem güzel geldi, teşekkür belgesi aldım. Bu yıl maske ile başladık okula bu yüzden biraz zorlandım. Ama sonucunda yılı başarıyla tamamladım. Yazın arkadaşlarımla görüşeceğim. Bir de denize girip güneşlenmek istiyorum."

‘YILA MASKE İLE BAŞLADIK AMA SAĞLIĞIMIZI KORUMAMIZ İÇİN GEREKLİYDİ’
Selma Eylem Aydın (4’üncü sınıf):
“Karne ortalamam 84 oldu. Takdir Belgesi’ni ucu ucuna kaçırdığım için biraz üzgünüm ama Teşekkür Belgesi aldığım için yine de mutluyum. Bu yıl biraz matematik ve fen bilgisi dersinde zorlandım. Yıla maske ile başladık ama sağlığımızı korumamız için bu gerekliydi. En nihayetinde dönemi tamamladık. Bugün okulu son günü arkadaşlarımdan ayrıldığım için üzgünüm.”

Haberin Devamı

Eren Güneş (3’üncü sınıf): “Karnem çok güzel geldi. Bu yıl en çok sevdiğim dersler fen bilgisi ve İngilizce oldu ama beni en zorlayan dersler ise hayat bilgisi ve Türkçeydi. Yazın futbol ve karate kursuna gideceğim. Yaz tatili başladığı için mutluyum.”

Tatil başladı
Aras Kaya (4’üncü sınıf ): “Takdir Belgesi aldım çok mutluyum. Zor bir yıldı ama genel olarak güzel bir yıldı. Ortaokula hazırlık için yaz tatilinde ders çalışacağım. Okulun son günü olması nedeniyle hem mutluyum çünkü başarılı olmak güzel bir his ama arkadaşlarımdan ayrılacağım için üzgün hissediyorum aynı zamanda.”

İsra Ayşe Küçükkoy (4’üncü sınıf): “Bu yıl güzel bir yıldı. Tatilde arkadaşlarımla vakit geçireceğim ayrıca yaz okuluna gideceğim. Takdir Belgesi aldım bu sebeple ayrıca mutluyum.”

Tatil başladı

Ahmet Kacar (2’nci sınıf):
“3’üncü sınıfa geçtim ve karnem gayet güzel geldi. Bu yıl bazı derslerde zorlansam da yılı tamamladığım için mutluyum. Yazın kitap okuyacağım ve dinleneceğim.”

Haberin Devamı

Adalet Kacar (Ahmet Kacar’ın Velisi): “Zorlu bir yıldı, pandemiden çıktık. Çocukların adaptasyon sorunları oldu ama onları ders çalışmaları için motive ettik. Karnemiz güzel, derslere seneye daha fazla asılacağız.”

Tatil başladı
Yağmur Esra Kestane (3’üncü sınıf): “Bugün için çok heyecanlıydım, dün gece uyumakta zorlandım hatta. Karne sonucumdan memnunum, yıl boyunca çalıştım. Yazın bol bol dinleneceğim, zorlu bir yıl oldu ama başarıyla tamamladık.

Janet Koçhisarlı (veli): Bu dönem güzel geçti ama seneye kızım ortaokula geçeceği için daha fazla çalışmayla geçecek. Bir karne değerlendirmesi yaptık hemen baktım tüm notları iyi. Yazın tatile gittiğimizde de ek ders alması için bir ortam yaratmaya çalışacağız. Yazın tatil hem çalışma hem de dersle geçecek. Ben biraz disiplinli ve kuralcı bir anneyim.

Tatil başladı
Belinay Jade Akı (3’üncü sınıf): Matematik bu sene beni zorlasa da en sevdiğim ders. Üçlü sayıları bölerken biraz sorun yaşadım. Yazın bu eksiğimi kapatmak için çalışacağım. Tatil ve hediye konusunda ailem plan yapacak. Tatili kız kardeşimle birlikte oyun oynayarak geçirmek istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!