Suriye’de kurulan Harran Üniversitesi Eylül’de eğitime başlıyor 

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de kurulan Harran Üniversitesi Eylül’de eğitime başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 12:59

Harran Üniversitesi, El-Bab şehrinde Suriyeli gençlere eylül ayından itibaren üniversite eğitimi verecek.

Haberin Devamı

Harran Üniversitesi, El-Bab’ta Suriyeli gençler için üniversite eğitimi vermeye eylül ayında başlıyor. Harran Üniversitesi El-Bab Eğitim Ofisi Direktörü Fevzi Elsayih, "Elbab ve Halep ilindeki kurtarılmış olan bölgelere istikrar sağlamayı hedefliyoruz Bu istikrarı, öğrencilerimize eğitim hizmetlerinin sürdürülmesiyle sağlayacağız. Öğrenmenin en önemli unsurlarından biri ortaokulu bitirdikten sonra öğrenciler için bir üniversite kurulmasıydı" dedi.

El-Bab’ta yeni faaliyete geçecek olan Harran Üniversitesi’ni tanıtan Elsayih, "Harran Üniversitesi, Türk  ve yabancı öğrencilere yıllardır eğitim veriyor. Harran Üniversitesi’nde okumak isteyen liseden mezun olması gerekiyor. Üniversitede kabul edilmek için ise lise diploması önemli. Ayrıca üniversitede okumak için YÖS sınavı, pasaport veya kimlik getirmek şart" dedi.

Haberin Devamı

"Üniversitede, mühendislik bölümlerinin tamamı, fizik, kimya ve matematik olup, daha sonra da işletme, iletişim, hukuk, eczacılık, diş hekimliği ve ekonomi bölümleri eklenecek" diyen Elsayih, Harran Üniversitesi’nde verilecek eğitimin Arapça dilinde olacağı, eğitim heyeti doktora bitirenlerden seçilecekleri söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!