‘Spor kültürünün geliştirilmesini amaçlıyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Spor kültürünün geliştirilmesini amaçlıyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 13:07

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilkokul ve ortaokullardaki 100 bin çocuğa futbol eğitiminin verilmesinin amaçlandığı protokol törenine katıldı. Bakan Tekin, okullarda spor kültürünün geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) Futbol Gelişim Projesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni’ne katılan Bakan Tekin, “Kendi vücudunu yönetemeyen bir yönetici, başkasını asla yönetemez. Dolayısıyla çocuğa önce bedenini yönetmeyi öğretmeliyiz. Bu sebeple Bakanlık olarak bedenini yönetebilen bireyler yetiştirmek istiyoruz” dedi. Törende Bakan Tekin’in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de yer aldı. Projeyle ilgili bilgi veren Büyükekşi, ilkokul ve ortaokullardaki çocuklara futbol eğitimi verileceğini ve cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Bakan Tekin ise okullarda spor alışkanlıklarının gelişmesiyle ilgili çaba gösterdiklerini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

PROJE SONUÇLARINI HEYECANLA TAKİP EDECEĞİM
“Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda spor kültürü ve alışkanlıklarının geliştirilmesiyle ilgili bir çabamız var. Günümüzde müzik ve beden eğitimi konularını ıskalıyoruz. Müfredata ‘spor kültürü’ seçmeli dersini koyduk. Çocuklarımızı spor kültürü konusunda yeterince eğitmezsek ciddi sorunlarla karşılaşabiliriz. Milli Eğitim Bakanı olarak bu projeden çıkacak sonuçları heyecanla takip edeceğime söz veriyorum. Spor ve futbol alanındaki ilgili kişileri bu konuya destek olmaya çağırıyorum”

‘YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ’
En önemli görevlerinden birinin sporun yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da imza töreninde yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın erken yaşta sporla buluşması çok önemli. MEB okullarının aktif kullanılması da bu nedenle oldukça değerli. Türkiye şu anda Avrupa’nın en önemli spor alt yapısına sahip. Biz de Anadolu’nun dört yanında yeni şampiyonlar yetiştirmeye çalışacağız. Bu başarıların sürdürülebilir olması gerekiyor. Diğer yandan Türk futbolunun gelişmesi için de bu altyapı çalışmaları çok önemli” dedi.

ÖĞRETMENLERE ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ
Avrupa’da çocukların futbol eğitimine 6 yaşında başladığını söyleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise imzalanan protokol ile MEB ve Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) koordinasyonunda çocuklara futbol eğitimi vereceklerini belirterek şöyle konuştu:
“Hedefimiz her ilde kriterlere uyan yaklaşık 20 okul seçmek. İlkokulda yaklaşık 3 bin 500 sınıf öğretmenine, ortaokulda 3 bine yakın beden eğitimi öğretmenine antrenörlük eğitimi vermeyi planlıyoruz. İlkokul öğretmenlerimize antrenör eğitiminin en alt basamağı olan ‘gönüllü liderlik antrenör eğitimi’ programı çerçevesinde, ortaokulda görev yapan beden eğitimi öğretmenlerimize ise futbol uzmanlık alanında eğitim vereceğiz. Bu eğitimler yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Antrenörlük eğitimi alan öğretmenlerimize diploma vereceğiz. İlköğretimde başlatacağımız bu proje ile çocuklarımıza okullarda genç yaşta futbol kültürü kazandıracağız. Ayrıca projeyle kulüplerin altyapılarında yer alan yetenekli sporcuların veli izni dahilinde kulüp antrenmanlarına daha fazla katılabilmesini sağlamak istiyoruz. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığımız, ilgili mevzuatlarda gerekli düzenlemeleri yapıyor.”

BAKMADAN GEÇME!