Sokakta ilk adımlar 14 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Sokakta ilk adımlar 14 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 16:16

Türkiye’nin en uzun soluklu yol güvenliği eğitim projesi ‘Sokakta İlk Adımlar’ 14 yılda 1 milyon 789 bin çocuğa ulaştı.

Haberin Devamı

‘Sokakta İlk Adımlar’, yıllardır çocuklara yol güvenliği eğitimi vermeye devam ediyor. Renault'un Milli Eğitim Bakanlığı ,Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortaklığıyla sürdürdüğü projede hedef; 5 milyon öğrenciye yollarda daha güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmak.
Proje kapsamında 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sonunda 1 milyon 789 bin öğrenciye ulaşılmış olacak. Yol güvenliği bağlamında en riskli 41 ilde sürdürülen projenin yeni dönem eğitim setleri bütün proje uygulama okullarına dağıtıldı ve eğitimlere başlandı.

“Hedefimiz 5 milyon öğrenciye ulaşmak” diyen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “TÜİK’ in 2014 verilerine göre Türkiye’de 1 milyon 199 bin 10 kaza meydana geldi. Yapılan bilimsel araştırmalar, yayalar içinde ilköğretim çağındaki çocukların ciddi bir risk grubu oluşturduğunu gösteriyor. İşte Sokakta İlk Adımlar bu riski azaltmayı ve çocuklarımıza yollarda daha güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Proje, en riskli 41 ilde devrede

Türkiye’nin 41 ilindeki 1565 okula ve 7 bin 99 sınıfa ücretsiz olarak gönderilerek, uygulanmaya başlanan eğitim setleri, öğrencileri trafik güvenliğinin yanı sıra ulaşıma bağlı çevre sorunları konusunda da bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Projeden ilkokul dördüncü sınıf öğrencileri, trafik ve yol güvenliği derslerinde yararlanıyor.
Sokakta İlk Adımlar, şu illerde uygulanıyor: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Urfa, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!