Şirvan ne demek, ne anlama gelir? Şirvan kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Şirvan ne demek, ne anlama gelir Şirvan kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2021 17:20

Şirvan kelimesi farsça bir kelime olmaktadır. Şirvan aynı zamanda Siirt ilinin ilçesi olarak kullanılmaktadır. Şirvan son yıllarda oldukça fazla kullanılan bir isim olarak bilinmesinin yanında ne anlama geldiği de merak konusu olmaktadır. Şirvan ne demektir ve ne anlama gelir? Türk Dil kurumuna göre Şirvan kelimesinin sözlük anlamı nedir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Şirvan kelimesinin anlamı sütçü olarak bilinmektedir. Bunun yanında şirvan ilk olarak şirivan olarak kullanılmakta zamanla şirvan halini alan bir kelimedir. Şirvan kelimesi ülkemizde oldukça fazla kullanılan bir isim olarak kullanılmakta ve birçok kültürü ifade etmek için kullanılmaktadır.

 Şirvan Ne Demektir? Ne Anlama Gelir?

Şirvan kelimesi farsça kökenli bir kelime olarak bilinmekte ve ilk olarak evlerde çatı katında yer alan oda anlamında kullanılmaktadır. Şirvan ve şirivan şeklinde kullanılan bir kelimedir. Şirvan aynı zamanda aslan barınağı olarak da bilinmektedir.

Şirvan kelimesi genellikle çocuklara verilen isim olarak kullanılmaktadır. Şirvan kelimesi özellikle aslan barınağı anlamında daha çok kullanılmaktadır. Şirvan, şirivan ve sirivan olarak da kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Şirvan aynı zamanda İran'a ait bir kent adı olarak bilinmektedir.

Türk Dil Kurumuna Göre Şirvan Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil kurumuna göre şirvan kelimesinin sözlük anlamı Siirt ilinin bir ilçesi olarak bilinmektedir. Türk Dil kurumuna göre şirvan Siirt iliyle anılan ilçelerden biri olarak kabul edilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!