Şimdi ‘serbest kayıt’ zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi ‘serbest kayıt’ zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 17:33

LGS merkezi sınav puanıyla öğrenci alan özel okulların kayıt takviminde artık sona yaklaşıldı. Dün ikinci ve kesin kayıtlar yapıldı. Sırada üç gün sürecek serbest kayıt dönemi var. Özel okulların çoğu kontenjanlarını doldurdu ancak adaylar 12, 13, 14 Temmuz tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara yerleşme şansı yakalayabilecek.

Haberin Devamı

Özel okulların kayıt takvimine göre veliler, 5 Temmuz Pazartesi günü okulların açıkladıkları taban puanlar üzerinden ön kayıt yaptırdı. 6-7 Temmuz tarihlerinde ise okullar, asil ve yedek listeye göre sırayla öğrencilerin kayıtlarını kabul etti. İlk kayıt döneminde özel okullara talebin yoğun olması dikkat çekti. Bu yoğunluk pek çok okulun kontenjanlarını doldurmasına neden oldu. Takvime göre ikinci kesin kayıt dönemi ise dün başladı ve aynı gün içinde tamamlandı. Okullar yine önceden internet siteleri aracılığıyla topladıkları ön kayıt başvurularına göre boş kalan kontenjanlara öğrencileri yerleştirdi. Listede adı olan adaylar ve velileri son kesin kayıt gününü kaçırmamak için sabahın erken saatlerinde okulların önündeydiler ve gün boyu sıranın kendilerine gelmesini beklediler.

Haberin Devamı

SERBEST KAYITTA OKULLARI DİKKATLE TAKİP EDİN
Serbest kayıt döneminde her gün için bir taban puan açıklanacak ve kayıt işlemleri saatlere göre günlük olarak yapılacak. Ön kayıt, asil kayıt ve yedek kayıtlar aynı gün tamamlanacak. Bu süreçte kayıt olanların, başka bir alternatifi doğması halinde kayıt çekmeleri söz konusu olabilir. Bu durum yeni kontenjan açıkları anlamına geldiğinden, velilerin okulların sitesini dikkatli takip etmesi önemli.

KİMİ MUTLU KİMİ HÜZÜNLÜ

Şimdi ‘serbest kayıt’ zamanı

Veysel Sabri Hançer: Puanlardaki sıkışıklık, kayıt sürecinde yoğunluğa neden oldu. Okulların içinde yüzlerce kişi saatlerce ayakta bekledi. Kızım İpek için Alman Lisesi ve Sankt George Avusturya Lises’ne ön kayıt yaptırmıştık. Sankt George Avusturya Ticaret Lisesi’ne de kesin kayıt yaptırdık. Alman Lisesi’ni 1 buçuk puanla kaçırdık.
Şimdi ‘serbest kayıt’ zamanı
Nazan Çelebioğlu: Oğlum 481 puandan biraz fazla aldı. 2 fen 1 matematik 1 de İngilizce yanlışı vardı. Ancak bu başarıya rağmen yedeklerde 728’nci sıradayız. Geçen yıl oğlum bu netleriyle 0,50’lik dilimde yer alırken şimdi 1,25’lik dilimde. Büyük bir ihtimalle kayıt işimiz zor olacak. Bu sene maalesef puanlarda ciddi bir sıkışıklık var. Soruların kolay olması daha önce fazla çalışmasa da son anda depara kalkan çocukların iyi puan almasını sağladı. Antalya’dan geldik ve günlerdir kayıt için uğraşıyoruz. Avusturya Lisesi’ni istesek de son anda bir şans doğmazsa çift dil eğitim veren başka okulları araştıracağız. Üzücü ve yorucu günler geçirdik.

Haberin Devamı

Şimdi ‘serbest kayıt’ zamanı
Sinem Düzgün: Kayıt süreci en başından beri heyecan verici ve stresliydi. Ne istediğini bildikten sonra çok fazla yere tercih yapmanın faydası olmadığını düşünerek Alman ekolünden devam etmek istedik. Bu nedenle Alman Lisesi ve Sankt George Avusturya Lisesi’ne başvurduk. Bu durum oğlum Egecan’ın mühendis olma hayaliyle de örtüşüyordu. Alman Lisesi olmadı, St. George Avusturya Lisesi de olmasaydı İstanbul’daki köklü okullardan Haydarpaşa Anadolu Lisesi’ne gidecektik. Buraya kaydolanlar kayıtlarını sildirince 371’nci yedekten kayıt yaptırdık ve mutluyuz. Önemli olan bundan sonra oğlumuzun mutluluğu.

Haberin Devamı

Şimdi ‘serbest kayıt’ zamanı

TAHMİNLERDEN DAHA İYİ BİR KAYIT DÖNEMİYDİ
Cem Gülan - TÖZOK Yüksek İstişare Kurulu Başkanı
"Daha serbest kayıt dönemi de var ama artık İstanbul’da özel okul kayıtlarının bittiğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki üç günde 5-10 kişilik bir yerleştirme olacaktır. Bu yıl kayıtlar beklenenden daha iyi geçti. Bugüne kadar benim gördüğüm en iyi kayıt dönemi oldu. Normalde 3 okul hariç hepsi serbest kayıt zamanında dolar diye düşünmüştüm. Ancak ilk kayıt döneminde neredeyse her yer doldu. Türk özel okullarında da süre iyi geçti. İnsanlar artık çocuklarının geleceğine bakıyor. Gelecek de çok sağlam dil öğrenmekten geçiyor. Maalesef çocukların çoğu da yurtdışına gitme hayali kuruyor. Gitsinler, öğrensinler kazansınlar, kazandıkları bilgiyle de ülkemize geri dönsünler istiyoruz."

Haberin Devamı

KAYIT TAKVİMİ
SERBEST KAYIT DÖNEMİ: 12 TEMMUZ ÇARŞAMBA
SERBEST KAYIT DÖNEMİ: 13 TEMMUZ PERŞEMBE
SERBEST KAYIT DÖNEMİ: 14 TEMMUZ CUMA

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL DÖNEMİ
24-28 Temmuz: Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvurularının alınması
31 Temmuz: Yerleştirmeye esas 1.nakil sonuçlarının ilanı
31 Temmuz- 4 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının alınması
7 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının ilanı

DEVLET OKULU TERCİHLERİ 19 TEMMUZ’A KADAR
Serbest kayıt döneminin de tamamlanmasıyla özel okullara kayıt dönemi sona erecek. Sınav puanıyla ve yerel yerleştirmeyle öğrenci kabul edecek devlet okulları için ise tercih dönemi 19 Temmuz’da son bulacak. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler tercihte bulunamayacak. Ancak özel okullardaki kayıtlarını sildirirlerse tercih ekranı açılacak.

Haberin Devamı

AÇIK KONTENJAN VE TABAN PUANLARDA SON DURUM

 Kontenjan Açık kontenjan Taban puan 
Alman Lisesi130Doldu485
Amerikan Robert Lisesi (Kız): 102Doldu489
Amerikan Robert Lisesi (Erkek): 102Doldu489
Sankt George Avusturya Lisesi (Lise Hazırlık): 1001480
İtalyan Lisesi: 80Doldu475
Sankt George Avusturya Lisesi (Ticaret Hazırlık): 202470
İzmir Amerikan Koleji: 1801463
Galileo Galilei İtalyan Lisesi: 619460
İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi: 720420
Üsküdar Amerikan Lisesi (Kız):"902485
Üsküdar Amerikan Lisesi (Erkek): 903485
 Tarsus Amerikan Koleji (Kız):  601444
 Tarsus Amerikan Koleji (Erkek): 601 444
İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi:208Doldu477
Notre Dame De Sion Fransız Lisesi:140Doldu470,2
Saint Benoit Fransız Lisesi: 214Doldu454
Saint-Michel Fransız Lisesi: 132Doldu453,5
Sainte Pulcherie Fransız Lisesi:90Doldu457,6
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!