Sektör ve okul buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sektör ve okul buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 16:41

İstanbul Büyükşehir Şehit Şerife Bacı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri sektörün önde gelenleriyle buluştu. Organizasyonu öğrenciler tarafında yapılan etkinlik ile halkla ilişkiler bölümü öğrencilerinin saha deneyimi kazanması hedeflendi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Şehit Şerife Bacı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin halkla ilişkiler ve organizasyon basın yayın alanı öğrencileri tarafından düzenlenen mesleki işbirliği ve tanışma kokteylinde 11 ve 12’nci sınıftaki öğrenciler sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

İŞ DÜNYASINA NET BİR BAKIŞ KAZANIYORLAR

Okul müdürü Kadir Bakırtaş meslek liselerinin memleket meselesi olduğunu belirterek, etkinlik sayesinde öğrencilerin bu tip organizasyonların nasıl yapıldığını öğrenme şansı bulduklarını söyledi. Bakırtaş, “Öğrencilerimiz sektörü bu etkinlikle yakından tanısın istedik. Çok heyecanlılar. Burada iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geliyorlar. Akıllarındaki soruları soruyorlar. Belki ilk kez iş dünyasına karşı net bir bakış kazanacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sektör ve okul buluştu

SÜREÇLERİ ÖĞRENİYORLAR

Halkla ilişkiler ve organizasyon basın yayın alanı bölümü şefi Devir Dinçer ise öğrencilerin kokteyli düzenlerken süreçlerin nasıl işlediği konusunda deneyim kazanma şansı bulduklarını belirtti. Dinçer, “Öğrencilerimiz sektörlerin önde gelen şirketlerinden temsilcileriyle bir araya geliyor. Onlarla iletişim kanalları kuruyor. Ayrıca bu tip organizasyonların nasıl yapıldığını öğreniyorlar. Gelen konukların ağırlanmasından, ses ve görüntü sistemine organizasyonları düzenlemeyi tecrübe etme fırsatı buluyorlar” dedi.

OLGUN OLMAK BU İŞİN SIRRI

Etkinliğe katılan Türk Hava Yolları Kurumsal Satış ve Pazarlama Şefi Orhan Atasoy kendilerine öğrencilik için değil iş için gelen gençleri aradıklarını söyledi. Atasoy, “Sektör temsilcileriyle staj programımız olacak. Önemli olan kafanızdaki işi ve kendinizi biçimlendirmeniz, ondan sonrası çok kolay. Bize lütfen öğrencilik değil, iş için gelin. Çünkü size artık öğrenci gözüyle bakmıyoruz. Önemli olan burada kendinizi nasıl hissettiğiniz. Olgun olmak bu işin sırrı. Bunu kazanmaya çalışın” dedi.

Mercedes-Benz Türkiye’de sosyal ve  İdari işler uzmanı Ergin Eser ise bu tip ekinliklerin öğrenciler için çok yararlı olduğunu söyledi.

***

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER: YENİ STAJ FIRSATLARI İÇİN ÖNEMLİ

Sektör ve okul buluştu

Ceren Cabar: Bu etkinliği okulumuzu tanıtmak amacıyla düzenledik. Bu sayede sosyalleşerek yeni insanlarla tanışmak istiyoruz.

Sektör ve okul buluştu

Ecem Altınsoy: Okulumuzun değerini yükseltmek ve yeni staj fırsatları için bu etkinlik bizim için çok önemli.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!