Sayende Öğretmenim

Güncelleme Tarihi:

Sayende Öğretmenim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 12:44

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sosyal medya hesabında, fedakarlıklarıyla hayatımıza yer eden tüm öğretmenlerin özel gününü kutlarken ‘Sayende Öğretmenim’ başlığıyla bazı öğretmenlerin kısa hikayelerini paylaştı.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ayrıca halen görev yapan ve emekli olmuş tüm öğretmenlere bir mektupla seslendi. Sabah saatlerinde beraberindeki öğretmenlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Bakan Tekin, Öğretmenler Günü’nden bir gün önce ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte, ‘Aybüke: Öğretmen oldum ben’ filmini izledi.

Sayende Öğretmenim

Metin Acıpayam

 

ÖRNEK ÖĞRETMENLERİN YAŞANMIŞ HİKAYELERİ
MEB 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eğitim meşalesini taşıyan tüm öğretmenlere ithafen fedakarlıklarıyla tüm meslektaşlarına örenk olan bazı öğretmenlerin kısa hikayelerini paylaştı. ‘Sayende Öğretmenim’ başlığıyla paylaşılan öğretmen hikayeleri arasında yer alan Metin Acıpayam, depremde 92 öğrencisini kaybetmişti. Metin öğretmenin kısa hikayesi mezarda çiçek suladığı fotoğrafıyla paylaşıldı. Bir başka yaşanmış hikayede eşi ve çocuklarını depremde kaybeden ve bacağı ampute olan Zeynep Öğretmenin öğrencileriyle hayata nasıl tutunduğu anlatıldı. Enkazdan kurtarılan öğretmen Halil Uyan’ın ise tedavi sürecinde bile öğrencilerini yalnız bırakmadığı anlatıldı. Kendisi de disleksi olan öğretmen Perihan Eren’in geliştirdiği Disleksi Çocuklara Özel Okuma Programı ile bu özel çocukların öğrenme seviyelerini nasıl arttırdığı ise ‘eğitimde iyi örnekler’ başlığıyla sunuldu.

Haberin Devamı

BAKAN TEKİN’İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenler Günü nedeniyle paylaştığı mesajda öğretmenlere; “Kıymetli Meslektaşlarım. Değerlerimize bağlı kalarak evrensel düşünen, çağı yakalayan dürüst ve çalışkan nesil, yani güzel vatanımızın geleceği sizlere emanettir. Bu emanet sizleri dik tutan, gururla taşıdığınız bir meşale olarak ellerinizde durmaktadır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yazacağınız başarı hikâyesinin yolunu açmayı, bu vatana borcum biliyorum” diye seslendi. Bakan Tekin, 81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Mozoleye çelenk bırakan Bakan Tekin, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Başöğretmen’imiz Aziz Atatürk. Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul edişinizin 95’inci yıl dönümünde, yurdumuzun dört bir yanından gelen, geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizle birlikte huzurunuzdayız. ’Türkiye Yüzyılı’ idealiyle yola çıktığımız bu tarihî süreçte, bizlere verdiğiniz ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma’ hedefine azim ve kararlılıkla ilerlemekteyiz. Ruhunuz şad olsun!” Bakan Tekin, görevi başında olan ve emekli olmuş öğretmenlere yazdığı mektupta ise, “Kıymetli Öğretmenim” diyerek başladığı sözlerine “Meslek hayatınız boyunca dokunduğunuz hayatlara bahşettiğiniz ilhamın ışıltısı, cumhuriyetimizin 100. yılından gelecek yüzyıllara dolacak ve çoğalarak aksetmeye devam edecektir” dedi.

Sayende Öğretmenim

‘AYBÜKE: ÖĞRETMEN OLDUM BEN’
Bakan Tekin, Öğretmenler Günü kapsamında geçtiğimiz gün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ‘Aybüke: Öğretmen oldum ben’ filminin galasına katıldı. Batman’ın Kozluk ilçesinde 2017 yılında 22 yaşındayken şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan ve 24 Kasım’da vizyona giren filmin galası Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Galaya şehit Aybüke öğretmenin ailesi de katıldı. Filmin bitiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, şehit öğretmenin ailesi tarafından Aybüke Yalçın’ın kullandığı bağlama hediye edildi.
Sayende Öğretmenim

DİJİTAL KUTLAMA KARTI
MEB tarafından Öğretmenler Günü’ne özel etkinlikler kapsamında bir dijital kutlama kartı da hazırlandı. MEB’in resmi internet adresinde yer alan bağlantı üzerinden kutlama kartı oluşturmak isteyenler, kendi ad-soyadını ve öğretmenin ad-soyadını yazdıktan sonra “İndir” butonuna bastığında kutlama kartı görselini cihazlarına yükleyebiliyor ve sosyal medya hesaplarından #öğretmenlergünü etiketiyle paylaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!