Rotasyon uygulamasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Rotasyon uygulamasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2015 14:07

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Rotasyon uygulamasının, öğretmenlerimizi huzursuz etmekten ve bu nedenle eğitime darbe vurmaktan başka hiçbir getirisi olmayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, 17 Nisan'da yürürlüğe giren, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 48. maddesinde “Coğrafi durum ve ulaşım şartları göz önünde bulundurularak, valiliklerce belirlenen ilçe gruplarında olmak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır” hükmünün yer aldığını hatırlattı. Rotasyonun öğretmen dağılım dengesini allak bullak edeceğini savunan Koncuk, bu durumdan öğretmenlerin ailelerinin de etkileneceğini belirtti.
Koncuk, öğretmenin mağdur ve huzursuz edildiği bir ortamda verim elde edilemeyeceğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Yanlışın neresinden dönülürse kardır. Milli Eğitim Bakanlığı’na ve AKP hükümetine sesleniyorum, telafisi mümkün olmayacak noktaya gelmeden yanlıştan dönün. Rotasyon uygulamasının, öğretmenlerimizi huzursuz etmekten ve bu nedenle eğitime darbe vurmaktan başka eğitim hayatımıza hiçbir getirisi olmayacaktır. Yüzbinlerce öğretmenin, onların ailelerinin, milyonlarca öğrencimizin ve velilerimizin ahını alıyorsunuz. Bu vebalin altında kalacaksınız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!