Robotlar yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Robotlar yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 11:33

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından düzenlenecek "Yıldız Savaşları '16" robot yarışması 2-3 Nisan tarihinde YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Haberin Devamı

İlk yılında 385 robot ve 1.500'ten fazla katılımcıyı ağırlayan Yıldız Savaşları, üçüncü senesinde de katılımcı sayısını artırmayı hedefliyor. Türkiye’nin dört bir tarafından lise ve üniversite öğrencilerinin, ayrıca ilgili herkesin katılabileceği yarışma 7 kategoriden oluşuyor. Yıldız Savaşları bu sene yarışmaya yeni eklenen Labirent Çözen, Yangın Söndüren ve Robocross (arazi)  kategorileri ile de farklı robotları yarıştıracak. Ayrıca organizasyona destek veren firmalar ile bir fuar alanı kurularak öğrenciler ve firmalar arasında bir platform oluşturulacak. Bu amaçla çeşitli seminerler, söyleşiler ve sergiler düzenlenecek.

YARIŞMACI YA DA İZLEYİCİ OLABİLİRSİNİZ

Yıldız Savaşları Özel Kategorisi’nde ise uzaktan kumandalı robotlar kapalı arenada mücadele edecek. Testere, çekiç, ateş gibi saldırı ekipmanları bulundurabilen robotlar, rakibini etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor. 2’li eşleşmelerin sonunda dereceye giren ilk 3 robot ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

Katılımcılar; seminerler ve sergiler ile robotik ve kontrol alanında fikir sahibi olabilir, bu alanlardaki gelişmeleri takip edebilirler. Ayrıca görsel bir şova dönüşecek olan kategorilerde yarışmacı veya izleyici olarak bulunarak bu heyecana ortak olabilirler. Ayrıntılı bilgi http://yildizsavaslari.yturok.com/ internet adresinde yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!