Özvar: Rekabet kaliteyi getirir

Güncelleme Tarihi:

Özvar: Rekabet kaliteyi getirir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2023 15:02

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar; Karaman’da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) ziyaret etti. Özvar: “Üniversitelerimizin daha proaktif ve rekabetçi olması gerektiğine inanıyoruz. Rekabet sadece vakıf üniversiteleri arasında yürütülmesi gereken bir süreç değil. Devlet üniversiteleri arasında da rekabetin artması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Özvar, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı'dan üniversitede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve senato toplantısına başkanlık etti. Yaptığı konuşmada ise üniversitelerin farklılaşmalarının önemine dikkat çekerek, şunları söyledi;

ÜNİVERSİTELERİN İDDİALI OLMASINI İSTİYORUZ
“Üniversitelerin kendilerini farklılaştırması ve bu doğrultuda yatırım yapması çok önemli. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin bölgesel kalkınma misyonu var. Üniversitelerimizin her birinin bölgesel kalkınmada başarı hikayeleri yazacağına inanıyorum. Biz üniversitelerin iddialı olmasını istiyoruz. Üniversitelerin daha proaktif ve rekabetçi olması gerektiğine inanıyorum. Rekabet sadece vakıf üniversiteleri arasında yürütülmesi gereken bir süreç değil. Devlet üniversiteleri arasında da belli etik kurallara dayanmak suretiyle rekabetin artması gerekiyor. Rekabet kaliteyi getirir.Üniversitelerin önündeki en önemli konulardan bir tanesi de uluslararası saygınlık. 30-40 yıldır dünyada ön plana çıkan bu konuya önem veriyoruz. Uluslararasılaşmanın daha fazla sayıda araştırmacının ve öğrenci hareketliğinin yanı sıra ulusal sınırları aşan araştırma-geliştirme veya teknoloji faaliyetlerini de kapsıyor. Biz üniversitelerimizin sadece kendi kampüslerinde değil ülke sınırları içerisindeki ve sonra giderek büyüyen sınırlarda diğer ülkelerdeki üniversitelerle, diğer yükseköğretim kurumlarıyla ilişkiye girmelerini arzu ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!