Özvar: Edirne’nin Balkanların sağlık merkezi olmasını hayal ediyorum

Güncelleme Tarihi:

Özvar: Edirne’nin Balkanların sağlık merkezi olmasını hayal ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 12:53

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, ‘Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 22. Üst Kurul Toplantısı’ nedeniyle gittiği Edirne’de Trakya Üniversitesinin senato toplantısına başkanlık etti. Erol Özvar, Edirne temasları kapsamında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde “Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Ameliyathanesi”nin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Programı çerçevesinde önce Edirne Valisi Yunus Sezer’le birlikte Arasta Çarşısı’nı gezerek esnafla sohbet eden Özvar, ardından Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde öğrenci topluluklarıyla ve uluslararası öğrencilerle buluştu.

ARAMIZDAN NEWTON ÇIKACAKSA…
Senato konuşmasında, Trakya Üniversitesinin uluslararasılaşma bakımından muazzam bir potansiyele sahip olduğunu belirten ve “Üniversitelerimiz ve hocalarımız diplomasinin, siyasetin çözemeyeceği bazı konuları bilimle çözüyor” diyen Özvar şunları söyledi:

“Trakya Üniversitesinin Romanya’dan Yunanistan’a, Bulgaristan’dan Makedonya’ya, Kosova’dan Arnavutluk’a kadar tüm Balkanlarda başta sağlık, bilişim ve mühendislik olmak üzere pek çok alanda öğrenci yetiştirme konusunda fevkalade önemli hizmetler veriyor. Üniversitelerimizin gittikçe daha da görünür hale gelmesi, ülkemizin kalkınmasına muazzam bir destek. Aramızdan Newton çıkacaksa bu ancak bizim omuzlarımızın üzerinden çıkacak. Bu bakımdan üniversitelerin bu bilimsel üretkenliği inşa etmesi ve desteklemesi lazım.”

Haberin Devamı

YILDA ORTALAMA 18 BİN AMELİYAT
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde “Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Ameliyathanesi”nin açılışını yapan Özvar oradaki konuşmasında ise; “Trakya Üniversitesi Hastanesinde yılda 2 milyona yakın hastaya hizmet veriliyor. Ortalama 18 bin ameliyat yapılıyor. Şu ana kadar 400 uluslararası hastanın operasyonu gerçekleştirildi. Hastanede epilepsi hastalığına karşı yeni bir cerrahi işlem geliştirilen bir merkez bulunuyor. Trakya Üniversitemizin Balkanlar’ın sağlık merkezi haline gelmesini hayal ediyorum” ifadelerini kullandı.

BU TOPRAKLARDA YABANCI DÜŞMANLIĞI YEŞERMEZ
Uluslararası öğrencilere müstakbel birer Türk dostu ve elçisi olarak davranmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Özvar şöyle devam etti:
“Ben inanıyorum ki bu topraklarda yabancı düşmanlığı tohumu yeşermez. Bu coğrafya bu tür tohumlara yabancıdır. Bugün Afrika’da pek çok ülkede ülkemizin dış ticareti artıyorsa, diplomatik münasebetlerin etkisi artıyorsa son yıllarda mezun ettiğimiz öğrencilerin bu gelişmede ciddi bir rolü var. Bizzat bunu yaşayan birisi olarak size söylüyorum. Artık mezun ettiğimiz öğrenciler pek çok ülkede ticarette, sanatta, edebiyatta, siyasette, diplomaside görev almaya başladılar. Bunu ulusal bir görev olarak telakki etmek lazım.”

BAKMADAN GEÇME!