Özel okullarda son hafta

Güncelleme Tarihi:

Özel okullarda son hafta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 07:00

LGS puanıyla öğrenci alan özel okullarda 2. kesin kayıt dönemi bugün başladı. Okulların açıkladığı 2. ön kayıt listelerinde adı olduğu halde kayda gitmeyenler haklarını kaybedecek. Bir gün sürecek 2. kayıt işleminin ardından 12, 13 ve 14 Temmuz’da serbest kayıt dönemi tamamlanacak.

Haberin Devamı

Liselere Geçiş Sistemi sınavı puanıyla öğrenci alan özel okullarda dün ikinci ön kayıt dönemi sona erdi ve ve bugün ikinci kesin kayıt dönemi başladı. Gün boyu sürecek kayıt işlemlerinde sabah saatlerinde asil listede yer alanların, öğleden sonra ise yedek listede bulunanların işlemleri yapılacak.

BİR GÜN SÜRECEK

Özel okullar, 2’nci ön kayıt döneminde dün sabah saatlerinden akşam 17.00’ye kadar internet siteleri üzerinden başvuruları topladı. Başvurulara ve boş kalan kontenjanlara göre belirlenen asil ve yedek listedeki isimler, akşam saatlerinde okulların resmi web sitelerinde yayınlandı. Listelerde yer alan veliler ve adaylar bugün okullara gidip kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. 

SERBEST KAYIT ŞANSI

Bu sabah başlayan ve yalnızca gün boyu sürecek olan 2’nci asil ve yedek kayıt döneminin ardından kontenjanı dolmayan kolejler için sırada 12, 13 ve 14 Temmuz’da serbest kayıt dönemi var. Bu dönemde adaylar boş kalan kontenjanlar için kaydolma şansını yakalayabilecek. Serbest kayıt döneminde her gün için bir taban puan açıklanacak ve kayıt işlemleri saatlere göre günlük olarak yapılacak. Ön kayıt, asil kayıt ve yedek kayıtlar aynı gün tamamlanacak. Bu dönemin ardından özel okullar için kayıt süreci de tamamlanmış olacak.                 
BAZI OKULLARDA KONTENJANLAR DOLDU

İlk kayıt döneminin ardından Amerikan Robert Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, İtalyan Lisesi ile İstanbul Saint-Joseph,  Saint Michel, Sainte Pulcherie Fransız liseleri kontenjanlarını doldurdu. Bu okullar, kayıt çeken olması halinde, puan sıralamasına göre oluşturdukları ön kayıt listesinden öğrenci kaydı kabul edecek.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL DÖNEMİ

* 24-28 Temmuz: Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvurularının alınması

* 31 Temmuz: Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının ilanı

* 31 Temmuz- 4 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının alınması

* 7 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının ilanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!