Oyuncak silahlarını kırdılar, hediyeyi kaptılar

Güncelleme Tarihi:

Oyuncak silahlarını kırdılar, hediyeyi kaptılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 22:36

Okullarda şiddetin arttığı konuşulurken, Hatay’da örnek bir proje hayata geçirildi. Antakya ilçesindeki Hatay Fenerbahçe İlkokulu’nun minikleri oyuncak silahlarını okula getiriyor, ardından kırarak çöpe atıyor. Öğretmenleri ise bu davranışlarını kitap ve çeşitli oyuncaklarla ödüllendiriyor. Fikrin mimarı sınıf öğretmeni Özgür Cihan Tahiroğlu, “Ama silahım yeni” diyenlerin bile zamanla projeye katıldığını söylüyor. Hatta kendi oyuncak silahı kalmayınca akrabalarından, komşularından, arkadaşlarından alıp gelenler bile var.

Haberin Devamı

Sınıf öğretmeni Özgür Cihan Tahiroğlu’nun hayata geçirdiği ‘Oyuncak Silahını At, Hediyeni Al’ projesi takdir topladı. Hatay’ın Antakya ilçesindeki Hatay Fenerbahçe İlkokulu’nun minikleri, oyuncak silahlarını okula getiriyor, ardından kırarak çöpe atıyor. Öğrencilere şefkat ve merhamet duygularını kazandırmak, şiddet içerikli oyun ve oyuncakların çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla başlatılan projeyle minikler oyuncak silahlarına veda ediyor. Öğretmenleri de bu davranışları karşılığında onlara kitap, oyuncak gibi farklı hediyeler veriyor.

HEDİYELERİ KENDİMİZ SAĞLADIK
20 yıllık sınıf öğretmeni Özgür Cihan Tahiroğlu, proje fikrinin çıkış noktasını “Çünkü okulda bu tür oyunlar oynuyorlardı. Okul bahçesinde cetvelleri, kalemleri silah gibi yapıyorlardı” diyerek anlatıyor:
“Milli Eğitim ve Kaymakamlık’tan onayı aldık. Öğrencilere değerler eğitimi konusunda şefkat ve merhamet kazandırmak amacıyla yola çıktım. Şiddet içerikli oyun ve oyuncakların olumsuz etkilerini kaldırmak istedik. Diğer öğretmen arkadaşlar da destek verdi. Hediyeleri öğretmen arkadaşlarla kendimiz sağladık. Hediyemiz kitap veya çocukların dikkatini çekecek oyuncaklar oldu. Bir yıl boyunca okulumuzda bu proje devam edecek.”

Haberin Devamı

‘SİLAHIM YENİ AMA...’
Projeye katılım ise çok fazla. Tahiroğlu, çalışmayı duyurduktan sonraki gün öğrencilerin oyuncak silahlarını okula getirmeye başladığını anlatıyor. “33 öğrenci duyurduktan hemen sonraki gün getirdi. Şimdi de ara ara getirmeye devam ediyorlar. Kendilerinin oyuncak silahı kalmayınca akrabalarından, komşularından, arkadaşlarından alıyorlar. Onları da kabul ediyoruz” diyor. Veliler ise projeden memnun. Ailelerinin sözünü dinlemeyen öğrenciler, öğretmenlerinin isteklerini kırmıyor. Özgür öğretmen velilerin memnuniyetini, “Evde de zaten bu sıkıntıyı yaşıyorlarmış. Destek verdiler. Çocuklardan ‘Öğretmenim silahım yeni ama annem yine de götürmemi istedi’ diyen oldu. ‘Ben vermeyeceğim’, ‘Oyuncağım yeni’ diyenler vardı. Ertesi gün baktık, onlar da getirmeye başladı” diyerek anlatıyor.

Haberin Devamı

‘İNŞALLAH OLUMLU SONUÇLAR ALIRIZ’
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir okul müdürü öğrencisi tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Bu tarz olayların yaşanmamasını istediklerini belirten Tahiroğlu, “Biz küçücük öğrencilerimizin silahlarını topluyoruz ellerinden ama öte yandan bir bakıyoruz, bir okul müdürümüz öğrenciler tarafından şehit oluyor. Ağaç yaşken eğilir düşüncesiyle hareket ediyoruz. İnşallah olumlu sonuçlar alırız” diye ekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!