ÖSYM’den video: TYT nasıl uygulanacak?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM’den video: TYT nasıl uygulanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 09:46

YKS'ye sayılı günler kaldı. Adaylar 30 Haziran ve 1 Temmuz’da uygulanacak sınav için eksiklerini tamamlamaya çalışırken ÖSYM, YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) nasıl uygulanacağına yönelik video yayınladı. TYT’de kaç testin yer alacağı ve uygulamaya yönelik bilgiler yer alıyor.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 30 Haziran ve 1 Temmuz’da iki oturum olarak uygulanacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ilk oturum olarak 30 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise ikinci oturum olarak1 Temmuz’da yapılacak. TYT saat 10.15’te başlayacak. Adaylara toplam 120 soru yöneltilecek ve 135 dakika süre verilecek. TYT’de Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört alt test yer alacak. Sorular ortak müfredata dayalı olacak. Türkçe ve matematik testlerinde adaylara 40’ar soru yöneltilecek.

Testlerin kapsamları ise şöyle:
- Türkçe testinde, Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerileri ölçülecek.

Haberin Devamı

- Temel matematikte ise sorular adayların bu dersin kavramlarını kullanma ve işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerilerini ölçmeye yönelik olacak.

- Sosyal bilimler testinde tarih, coğrafya, felsefe ve din kültürü ahlak bilgisinden beşer olmak üzere 20 soru bulunacak. Bu testte adayların her bir derse yönelik temel kavram ve ilkeleri kullanma becerileri ölçülecek.

- Fen bilimlerinde adaylara fizik ve kimyadan yedişer, biyolojiden ise altı soru yöneltilecek ve sorular adayların bu derslere yönelik temel kavram ve becerilerini ölçecek şekilde hazırlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!