ÖSYM Başkanı Ali Demir: ÖSYM çalışmalarını toplumsal değerlere uygun yapıyor

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM Başkanı Ali Demir: ÖSYM çalışmalarını toplumsal değerlere uygun yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 14:43

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ÖSYM’nin son 3 yıl içinde tüm faaliyetlerini değerler topluluğu etrafında şekillendirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nce düzenlenen 1’inci Ulusal Değerler Eğitimi Kongresi'nin açılışı yapıldı. Kongrede konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, değerlerin, sadece bireyler değil, kurumlar için de büyük önemi olduğunu belirtti. Demir, yapılan etkinliğin konusu olarak seçilen değerlerin, bir toplumda kabul gören erdemli davranışların temelini oluşturduğunu söyledi.
Ali Demir, değerlerin, sosyal hayatı düzenleyerek, bireyler arası iletişimi kuvvetlendirdiğini anlatarak, şöyle konuştu:
"İnsanların bu değerleri kendilerine yaşam rehberi olarak görmesi esastır. Herkesin kabul etmediği birbirinden farklı değerler cümlesi, toplumsal huzuru bozar ve çatışmalara yol açar. Bu nedenle bir toplumda hem bireyler hem kurumlar hem de toplumun geneli için önemli olan değerlerin sürekli canlı tutulması, toplumun sağlığı açısından önemli. Toplumsal değerlerin, gençlere öğretilmesi ve onlara verilen tüm eğitimin en temel ayaklarından birisini oluşturması, geleceğe sağlıklı adımlarla yürünmesini sağlar. Bireyler ve kurumlar, toplumsal değerlerle çatışmamak koşuluyla, kendilerine rehberlik edecek temel değerleri belirlemeli. ÖSYM de son 3 yıl içinde tüm faaliyetlerini değerler topluluğu etrafında şekillendiriyor."

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu ise bilim ve aklın ışığında yürümek gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

Gençliğe yönelik her türlü katkıya hazırız

Bu kongreyle, devletle bilimin, kurumlarla üniversitelerin iş birliği ve dayanışma yapmasını istediklerini belirten Mahmutoğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye'de 'bilim bilim içindir' anlayışı olmamalı. Bu tür kongrelerde mutlaka kamu kurumlarının da bulunması sağlanmalıdır. Öbür türlü kendi dünyamızda büyük keşifler, büyük yeniliklere sahip olabiliriz ama bunu uygulamaya koyamazsak, ne onu bulanlara ne de topluma faydası olacak. Bakanlık olarak gençlikle ilgili herhangi akademik çalışma, panel ve sempozyum olursa, her türlü katkıyı vermeye hazırız."

YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan da değerler eğitimine olan ilginin arttığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kaymakcan, "Değerler eğitimi Türkiye'de artık MEB'in, devletin de bir projesi olmuştur. Bu da bizler için fevkalade önemlidir" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise değerler eğitiminin artık Türkiye'de sosyal sorumluluk başlığı altında gündeme geldiğini aktardı. Ailelerin ve bireylerin farklı dozlarda ve farklı şekillerde yaşadığı sorunların, artık değerler eğitimine yeniden dönülmesi gerektiği konusunda uyarı sinyalleri vermeye başladığını aktaran Şeker, bu kongrenin mutlaka devamının gelmesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu başkanlığında panelin birinci oturumu yapıldı. Kongre, 2 Kasım Cumartesi günü sona erecek. Programa, MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve akademisyenler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!