Ortaokul ve liselerde İlk ‘ortak sınav’ tarihleri belli oldu  

Güncelleme Tarihi:

Ortaokul ve liselerde İlk ‘ortak sınav’ tarihleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 13:10

Yapılan yönetmelik değişikliğine göre ortaokul ve liselerde bazı dersler için ülke genelinde ‘ortak sınav’ uygulamasının başlatılacağı Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulmuştu.

Haberin Devamı

Bakanlık ilk kez uygulanacak ‘ortak sınav’ tarihlerini açıkladı. Buna göre ortaokullarda 6’ncı sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık Salı günü, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık Çarşamba günü ortak sınav yapılacak.

ORTAK SINAVLAR ARALIK AYINDA
Millî Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ortak sınav haftası uygulaması kapsamında genelge yayımlandı. MEB, ülke genelinde yapılacak ortak yazılı sınavların hangi kademelerde, hangi derslerde ve hangi tarihte yapılacağına ilişkin kararı il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Yeni uygulamaya göre MEB tarafından hazırlanan sorular okullara gönderilecek ve sınav okul tarafından yapılacak. Sınav kağıtları, il ölçme değerlendirme merkezleri tarafından değerlendirilecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1'inci dönem 2'nci yazılı sınavları; 6'ncı sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık Salı günü, 9'uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık Çarşamba günü ülke genelinde ortak yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!