Ortaokul ve lise öğrencilerine bursluluk sınavı

Güncelleme Tarihi:

Ortaokul ve lise öğrencilerine bursluluk sınavı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 14:58

Ortaokulların 5, 6, 7 ve 8’inci ile liselerin hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında okuyan öğrencilere yönelik yapılan bursluluk sınavı için başvurular 20 Mart-14 Nisan arasında yapılacak. Öğrenciler eğitim aldıkları okul müdürlüklerine başvurabilecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın 10 Haziran tarihinde saat 14.00’te yapılacağını duyurdu. Buna göre ortaokulların 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile liselerin hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarındakiler burs için başvuruda bulunabilecek. 8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca sınava katılmaları gerekmiyor. Ancak bu öğrenciler de başvuru şartlarıyla ilgili belgelerini başvuru tarihlerinde okul müdürlüklerine teslim etmeliler.

SONUÇLAR 18 TEMMUZ’DA

Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı e-Kılavuzu’nda başvuru için detaylı bilgiler yer alıyor. Kılavuzdaki gerekli şartları taşıyan tüm öğrenciler sınava başvuru yapabilecek. Okul müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca belgeler incelenecek ve şartları uygun olanların başvuruları elektronik ortamda onaylanacak. Sınava katılan öğrencilerin bursluluk hakkını kazanıp kazanamadıkları 18 Temmuz’da www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. Bu yıl yaklaşık 258 bin başarılı öğrenciye burs verilecek.

Haberin Devamı

 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı e-Kılavuz’u için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!