ÖRAV eğitimcilerinden Oxford jüriliği

Güncelleme Tarihi:

ÖRAV eğitimcilerinden Oxford jüriliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 13:38

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), dünyanın en büyük ve köklü üniversite yayınlarından ‘Oxford University Press’in bu yıl sekizincisini düzenlediği ‘Oxford Big Read’ yarışmasında jüri olarak görev aldı.

Haberin Devamı

Bu yıl 5 bin 519 öğrencinin katıldığı ‘Oxford Big Read Yarışması’nda, ÖRAV’ın kısmi zamanlı eğitimcilerinden oluşan 10 kişilik jüri görev aldı. Katılımın çok yüksek olduğu ve yoğun tempoda geçen değerlendirme sürecinde, her bir ÖRAV jürisi ortalama 500 öğrencinin projesini inceledi.

OKU, DÜŞÜN VE TASARLA
Türkiye’nin dört bir yanından ilkokul birinci sınıftan lise sona kadar tüm öğrencilerin katılımına açık olan ve kitap okumayı sevdirmeyi hedefleyen Oxford Big Read Yarışması, ‘oku, düşün ve tasarla’ olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Yarışma öğrencilerin, İngilizce derslerinde öğrendiklerini ifade edebilecekleri farklı alanlar yaratmasını, dil öğrenme coşkusunu ve sevgisini ifade etmelerine fırsat vermesini, yaratıcılık potansiyellerini kullanarak kendilerini okul dışındaki sosyal ortamlarda ifade etmelerine ortam yaratmasını amaçlıyor. 

Haberin Devamı

ÖDÜL OXFORD YAYINI KİTAPLARI
2 Mart’ta sonuçların açıklandığı yarışmada dereceye giren öğrencilere Oxford yayınlarından kitapların yanı sıra çeşitli hediyeler ve kazanan sertifikası verildi. Kazanan öğrencilerin öğretmenleri de online dil kursu ve mesleki gelişim paketi gibi çeşitli ödüllerin sahibi oldu. Yarışmada jüri olarak görev alan ÖRAV eğitimcileri ise Oxford University Press’in eğitimlerinden ve ilgili kaynaklarından yararlanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!