Öğretmen atamalarıyla ilgili flaş açıklama | 20 bin alım yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen atamalarıyla ilgili flaş açıklama | 20 bin alım yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 10:37

Öğretmen atamalarıyla ilgili flaş açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. 2019’da tam gün eğitim sistemine geçişin tamamlanacağını belirten Yıldırım, 20 bin öğretmen alımı yapacaklarını duyurdu. Peki, 20 bin öğretmenin ataması ne zaman yapılacak? İşte, 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü’nde buluşan Başbakan Binali Yıldırım'ın öğretmen atamalarına ilişkin açıklamaları!

Haberin Devamı

20 bin öğretmen alımı için açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, bu atamanın gelecek ay içerisinde tamamlanacağını duyurdu. Atamaların ihtiyacı karşılamaması durumunda ise yeni bir atamanın daha yapılacağını belirten Yıldırım, öğretmenlik mesleğini meslek içi eğitimlerle daha üst noktalara taşıyacaklarını belirtti. İşte, 20 bin öğretmen alımı konusunda Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, önümüzdeki ay içerisinde 20 bin öğretmen atamasının yapılmış olacağını belirtti. Yıldırım İhtiyaç durumunda ise yeniden atama yapılabileceğini söyledi.

Binali Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü’nde iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım yemek sonrası konuşmasında Milli Eğitim Bakanı’ndan ‘dil eğitimi’ ricasında bulundu. Yıldırım, "Şimdiki gençlerin yavrularımızın geleceğe balkışıyla bizim gelecek ufkumuz geçmişteki aynı değil. Yeni müfredatla birlikte 5’inci sınıflarda yabancı dil eğitimine gerçek anlamda ağırlık vereceğiz. Yabancı dil çok önemil. Bunun ne kadar önemli olduğunu ben bizatihi yaşayarak gördüm. Ortaokulda, lisede, üniversitede yabancı dil eğitimi aldık, master öğretimi de yaptık. Hayata atıldık baktık ki hiç bir şey bilmiyoruz, bu ne ne biçim iş? 40 yaşından sonra 2 sene yurtdışında mastera gittik ve orada lisan öğrenmek mecburiyetinde kaldık. Ağaç yaşken eğilir. Öğrencilik yıllarında öğrenme, herşeyi kapma yaşının olduğu dönemde bu işleri öğrenememiş olmak çok büyük bir kayıp. Yarım asırdan beri Avrupa ülkesiyiz diyoruz, Avrupa’lıyız diyoruz. Ama dil öğretiminde maalesef istediğimiz seviyede değiliz. Benim özellikle Milli Eğitim Bakanı’ndan ricam dil eğitimi. Mutlaka öğrenciler lise seviyesindeki öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar halletmesi lazım. Sadece kitaplardan teorik eğitimle bunu halledemeyiz. Mutlaka 5’inci sınıftan başlayarak bir kaç sene en az 1 yabancı dil eğitimini mutlaka oturtmalıyız. Bunun sonuçlarını almalıyız" dedi.

Haberin Devamı

"ÖNÜMÜZDEKİ AY İÇERİSİNDE 20 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASINI YAPMIŞ OLACAĞIZ"

Başbakan Binali Yıldırım, 2019’da tam gün eğitim sistemine geçişin tamamlanacağını belirtti. Yıldırım, "Diğer bir hedefimiz sevgili öğretmenler tam gün eğitim. Bütün okullarda tam gün. Buradaki hedefimiz 2019. Bunun için ihtiyacımız ilave 71 bin derslik. Bazı illerde buna ihtiyaç bile yok. Önümüzdeki yıl geçebileceğiz. Bilhassa göçün olduğu Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu’da altyapı buna hazır. Ege Marmara ve Akdeniz Bölgesinde ki bazı yerlerde derslik açığı var. Bunu da önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlayacağız. Öğretmenliği bir kariyer mesleği olarak görüyoruz. Bu dönüşümü yapacağız. Meslek içi eğitimler ve bir ödül sistemiyle öğretmenlik mesleğini daha üst noktalara hak ettiği en güzel yere taşıyacağız. Önümüzdeki ay içerisinde 20 bin öğretmenin atamasını yapmış olacağız. Bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yine öğretmen atamalarını yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ DÖNEMDE KONTENJANLAR NASIL OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıllarda yapılan atamalarda, kadro dağılımı listesinin en başında yer alan branş, Sınıf Öğretmenliği oldu. Bunun ardından İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bİlgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği yer alıyor. İşte geçtiğimiz atamalarda yer alan kontenjanlar ve kadro dağılımları listesi

Öğretmen atamalarıyla ilgili flaş açıklama | 20 bin alım yapılacak

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!