Okulların son haftası etkinliklerle geçecek

Güncelleme Tarihi:

Okulların son haftası etkinliklerle geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2024 12:27

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından birinci dönemin son haftasında okullarda yapılabilecek etkinlik listesi yayımlandı.

Haberin Devamı

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona ermek üzereyken, okullarda son hafta derslerin yanı sıra yapılabilecek etkinliklere dair resmi bir yazı hazırladı. Buna göre okulların son haftası olan 15-19 Ocak tarihlerinde öğrenciler; kulüp faaliyetleri, kültürel etkinlikler, spor turnuvaları ve atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinliklere katılacak. MEB Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin imzasıyla yayımlanan yazı özetle şöyle:

SON HAFTA ÇOŞKUYLA TAMAMLANACAK
“Bakanlığımızca 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla ‘Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı’ hazırlanmıştır. Söz konusu faaliyet planı yazımız gönderilmiş olup Bakanlığımıza bağlı okul veya kurumların halihazırda planladıkları faaliyetlere devam etmesi, bununla beraber yazı ekinde önerilen faaliyetlerin okul ve çevre şartlan göz önünde bulundurularak, velilere külfet çıkarmadan, öğrencilerin ilgisini çekecek ve birinci dönemin son haftasının coşkuyla geçirilmesini sağlayacak şekilde uygulanması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.”

Haberin Devamı

EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ
Yarıyıl tatili: 22 Ocak-2 Şubat 2024

İkinci dönem başlangıcı: 5 Şubat 2024

İkinci dönem ara tatili: 8-12 Nisan 2024

İkinci dönem sonu: 14 Haziran 2024

2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıcı: 9 Eylül 2024

BAKMADAN GEÇME!