Okul yönetici görevlendirme yönetmeliğine dava

Güncelleme Tarihi:

Okul yönetici görevlendirme yönetmeliğine dava
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 12:51

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik'in, okul yönetici atamalarına ilişkin hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açtı.

Haberin Devamı

Başkan Koncuk, yaptığı açıklamada, yönetmelikte, öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmelerinin Bakan tarafından yapılacağının hükmü altına alındığını belirtti. Koncuk, böylelikle proje okullarına ve büyükşehirlerdeki öğretmenevlerinin de aralarında bulunduğu kurumlara Bakan tarafından herhangi bir kriter aranmaksızın, tamamen idarenin takdir yetkisine bağlı öğretmen ataması ve yönetici görevlendirmesi yapılacağını savundu.

İsmail Koncuk, "Bu kurumlarda yıllarca alın teri döken, okulları, kurumları için canla başla çalışan, deneyimli, birikimli yöneticiler ve öğretmenler hak gaspına uğrayacak. Tartışmalara yol açacak bu uygulama çok yanlıştır ve MEB'de kadrolaşma silsilesinin devamı olarak görülüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yönetmeliğin ilgili hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açtıklarını bildiren Koncuk, düzenlemenin dayanağı 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37/9. maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu kanısına varılarak, Anayasa Mahkemesine başvurulmasının da istendiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!