Okul çevrelerinde güvenlik denetimi

Güncelleme Tarihi:

Okul çevrelerinde güvenlik denetimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 11:57

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle okul içi ve çevrelerinde denetim yaptı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ‘Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınmasına İlişkin İşbirliği Projesi’ kapsamında, İstanbul'daki ilkokul, ortaokul ve liselerde koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri alındı.

Bu kapsamda okulların civarında güvenliği sağlamak amacıyla görevlendirilen narkotik, asayiş, çocuk, güven timleri, ilçe emniyet ile önleyici hizmetler şube müdürlüklerine bağlı ekipler, okul içlerinde, önlerinde ve çevresinde denetim gerçekleştirdi. Polis ekipleri, okul çevresindeki şüpheli şahısların kimlik kontrolünü yaparken, okulla ilgisi olamayan kişileri uzaklaştırdı.

Şişli Endüstri Meslek Lisesindeki denetimin koordinesini yapan Çocuk Şube Müdür Yardımcısı Özlem Temür, öğrencilerle öğretmenlerin huzur ve güven ortamında eğitimlerine devam edebilmesi için denetimlerin eğitim-öğretim dönemi boyunca devam edeceğini söyledi.

Yeni eğitim yılının tüm velilere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Temür, yaz dönemi boyunca ilçe milli eğitim ve ilçe emniyet müdürlükleriyle yaptıkları çalışmalar sonucu tüm okullarda önlem aldıklarını hatırlattı.

"Görüntü İzleme ve Analiz Birimi"


Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Görüntü İzleme ve Analiz Birimi'nin önemine değinen belirten Temür, şunları söyledi:
“Okullardaki uygulamaların yanı sıra geçen yıl hayata geçirdiğimiz, Görüntü İzleme ve Analiz Birimi var. Okul çevresindeki MOBESE ve güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler bu birimde toplanıyor. Bunları izlemek suretiyle, okul çevresinde meydana gelen ve gelebilecek suçlardan haberdar oluyoruz. İlgili şubelerimizle temasa geçip gereği yapılıyor. Buradaki temel amacımız, çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak ve onları huzursuz edebilecek güvenlik açıklarını kapatarak ortadan kaldırmak. Eğitim - öğretim dönemi boyunca devam edecek uygulamalarımıza bugün başlamış bulunuyoruz. Bu uygulamalarımız her gün planlı olarak devam edecektir. Çocuklarımızın huzurunu bozacak ya da güvenliğini tehlikeye atabilecek hiçbir oluşuma izin vermeyeceğiz.”

Öğretmenlere ve velilere yönelik seminerlerin de düzenleneceğini ifade eden Temür, “Öğrencilerimizi maddeden uzak tutmak, suçtan uzak tutmak, güvenliklerini sağlamak adına çeşitli eğitimlerimiz, bilgilendirme seminerlerimiz olacak. Vatandaşlarımızın, velilerimizin ve öğrencilerimizin gönlü rahat olsun. Biz her zaman onların yanındayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!