Öğretmenlere uçakta indirim

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere uçakta indirim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2022 14:11

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlüdür. Bugünkü işbirliğiyle 1.2 milyon öğretmenimizin, yurt içi uçuşlarında 1 Kasım’la 1 Nisan gibi 6 aylık, geniş bir döneme tekabül edecek şekilde kendileri, eşleri ve çocukları yüzde 20 indirimden yararlanacaklar” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan protokolle öğretmenlere yüzde 20, yurt dışı öğrenime gönderilen bursiyerlere yüzde 25 indirimli uçuş imkânı sağlandı.

Haberin Devamı

Okul binalarını depreme karşı güçlendirme çalışmaları kapsamında inşaatına 2017 yılında başlanan ve yaklaşık 100 milyon lira bütçe ayrılan, 1200 öğrenci kapasiteli Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da katıldı. Bakan Özer, törende şöyle konuştu:

Öğretmenlere uçakta indirim
ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR KALDIRILDI
“Eğitim sistemimiz antidemokratik eğitim politikalarından çok çekti. En fazla çeken de imam hatip okullarımız oldu. İmam hatip okulları bu ülkenin evlatları imam olsun diye değil, dininden haberdar olsunlar diye kurgulanan bir okul türü. 1951 yılından itibaren yapılan iyi atılımlar, 1990 ve 2000’li yıllar arasında iki  müdahaleye maruz kaldı. Birincisi zorunlu eğitimin 5 yıldan 8 yıla çıkarılması. Bu tamamen imam hatip ortaokullarının kapatılmasına yönelik, hiçbir iyi niyeti olmayan bir eğitim politikası. İkinci müdahale ise 1999’da yürürlüğe giren ve 2012’ye kadar yürürlükte kalan kat sayı uygulaması. Bu uygulamanın amacı akademik olarak başarılı öğrencileri imam hatip okullarından ve meslek liselerinden uzaklaştırmak. Yani dini değerlerini bilen ve yükseköğretime gitme potansiyeli olan insanların imam hatiplerden uzaklaşmasını sağlayarak, buralardan mezunların iş insanı, kaymakam, bürokrat olmasını engellemek. Yani kültürel iktidarın paylaşımını imam hatiplerin dışında gerçekleştirmek. Meslek liseleri de aynı şekilde. İş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetişmesini engelleyerek Türkiye’nin ekonomik kalkınma hamlesini sekteye uğratmak istendi. Tüm bu anti demokratik uygulamalar son 20 yıl içerisinde ortadan kaldırıldı.

Haberin Devamı

HERKESE EŞİT EĞİTİM İMKÂNI
Hiçbir ayrım yapmadan, bu ülkenin hiçbir evladını diğerinden ayırt etmeden tüm Türküye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarının kendi kimlikleriyle okullarda yer bulabilmesine imkân sağlandı. Bu ülkeye, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Bir ülkenin en büyük sermayesi olan beşeri sermayesinin niteliğini, eğitime erişimini, okullaşma oranını artırmak için devasa yatırımlar da yapmadılar. 2000’li yıllarda 5 yaş okullaşma oranı yüzde 11’di şu anda yüzde 95 oldu. İlkokuldaki okullaşma oranı yüzde 99,63’e ulaştı. En çarpıcı gelişme ise lisede yaşandı. 2000’li yıllarda oran yüzde 44’tü, bugün yüzde 95’e ulaştı. Yapılan okullar sadece bir okul olsun diye yapılmıyor. Öğrencilerimize öğretmenlerimize farklı bir ruh veren okullar inşa ediliyor. Devlet okulları İstanbul’daki bu atılımla çok daha farklı bir faza evrildi. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz devlet okullarının özel okullardan çok daha iyi bir noktaya ulaştığını görebilecekler.”

Öğretmenlere uçakta indirim
ÖĞRETMENLER VE BURSİYERLERE UÇUŞLARDA İNDİRİM
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer İstanbul’daki programına MEB ile THY arasında imzalanan iş birliği protokolü imza töreniyle devam etti. Protokolle, bakanlığa bağlı yurt içindeki resmi okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere yüzde 20, yurt dışı öğrenime gönderilen bursiyerler ile eş ve çocuklarına yüzde 25 indirimli uçuş imkânı sağlandı.

Haberin Devamı

Bakan Özer konuşmasında: “Milli Eğitim Bakanlığı 19.1 milyon öğrencisiyle ve 1.2 milyon öğretmeniyle devasa bir eğitim sistemine sahip oldu. 150’ye yakın ülkenin nüfusundan çok daha fazla bir aileyiz. Türkiye’nin, geleceğin umudu olan gençlerin nitelikli eğitim alabilmeleri için ve bulundukları bölgeden, sosyo-ekonomik seviyelerinden bağımsız olarak eğitim fırsat eşitliğinin odak noktasını teşkil ettiği ve herkesin en nitelikli eğitime erişiminin kolaylaştığı bir eğitim sistemi oluşturabilmek ve bunu güçlendirmek için çaba sarf ediyoruz.

ÖĞRETMENLER YÜZDE 20, BURSİYERLER YÜZDE 25 İNDİRİMDEN YARARLANACAK
Öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin en lokomotif gücü. Biz öğretmenlerimizi ne kadar geliştirebilirsek, niteliğini artırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine ne kadar destek verebilirsek eğitim sistemimizin kalitesi de o kadar çok artacaktır. Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlüdür. Bugünkü işbirliğiyle 1.2 milyon öğretmenimizin, yurt içi uçuşlarında 1 Kasım’la 1 Nisan gibi 6 aylık, geniş bir döneme tekabül edecek şekilde kendileri, eşleri ve çocukları yüzde 20 bir indirimden yararlanacaklar. Öğretmenlerimiz kendilerini çok daha iyi hissedecekler. Öğretmenlerimize yaşam koşullarında da imkanlarını ne kadar artırabilirsek, öğretmenlerimiz o kadar ülkemize umutla bakacaklar.

Haberin Devamı

Bursiyer öğrencilerimiz kendileri, eşleri, çocukları hem uluslararası uçuşlarda, hem de yurt içi uçuşlarında yüzde 25 indirim ve onlar için çok kıymetli olan 40 kilogramlık bir bagaj olacak.  

1416 BURS KAPSAMINDA YAKLAŞIK 51 ÜLKEDE ŞU ANDA 4 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR
1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun, özellikle yükseköğretim alanında nitelikli insan kaynağı oluşturabilmekle ilgili başarılı bir şekilde uygulanan proje. Bu Atatürk’ün de eğitimin çok daha nitelikli oluşmasına verdiği önemi göstermesi bağlamında çok kıymetli. 2002 yılına kadar bu burs kapsamında 9 bin 540 öğrencimiz yurt dışına gitti. 2000’li yıllardaki eğitim hamlesiyle birlikte, 1929’dan 2002 yılına kadar gönderilen öğrenci sayısından daha fazlası, yaklaşık 11 bin 749 öğrencimiz, 1929 yılından itibaren toplam 21 bin 209 öğrencimiz yurt dışına bu kapsamda gittiler. Beyin göçünü de tersine çevirme potansiyeli olan, çok başarılı öğrencilerin Türkiye’de çok farklı noktalarda çalışabilme kapasitesini göstermesi bağlamında da sembolik anlamı olan bir proje. Devlet protokolündeki bursiyerimiz Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay. 1416 burs kapsamında yaklaşık 51 ülkede şu anda 4 bin öğrencimiz var.”

Öğretmenlere uçakta indirim

Haberin Devamı

MESLEK LİSELERİ BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN KÜMELENDİĞİ LİSE TÜRÜNE DÖNÜŞTÜ
Bakan Özer, İstanbul programı kapsamında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Toplantısı’na katıldı. Mesleki eğitim süreçlerinin yapılan iş birlikleriyle Türkiye’ye büyük katkı sunduğunun altını çizen Bakan Özer, şunları söyledi:
“Özellikle mesleki teknik Anadolu liseleriyle ilgili sektörün tüm temsilcilerini süreçlere sokma kapsamında ve sürecin iyileştirmesiyle ilgili yapacağımız hamleler hakkında kıymetli İSO başkanım ve ekibinin sunmuş olduğu destekler bizim için çok önemliydi.  Bu cesaretle sürece girdikten sonra mesleki teknik Anadolu liselerinde özellikle akademik olarak başarılı öğrencilerin meslek liselerini seçmeleri, mesleki eğitimdeki üretim kapasitesinin artması, mesleki eğitimdeki Ar-Ge çalışmalarının yaygınlaşması, fikri mülkiyetle ilgili, imam hatip yaklaşımlarla ilgili İSO’yla birlikte yaptığımız çalışmalarla artık meslek liselerinde patent faydalı model tasarımlarının tescili ve ticarileşmesiyle ilgili hamlelerin olduğu bir dönem yaşanıyor. Meslek liseleri, en başarılı öğrencilerin kümelendiği bir lise türüne dönüştü. Yazılımla ilgili İSO ile atmış olduğumuz adımlar, mevcut İstanbul’daki atılan adımlar bunların hepsi Türkiye’nin 81 iline yayılan güzel örnekler teşkil etti. Bugünlere kadar gelmemizde gerçekten çok önemli katkıları oldu. Başladığımız yolculuğumuzu güzel sanatlar liseleri, kütüphanelerin yapılması özellikle hafif engelli çocuklarımızın gitmiş olduğu özel eğitim meslek okullarının staj kapasitelerinin artırılması gibi açılımlarla devam ettirdik. En son mesleki eğitim merkezlerinde çıraklık, kalfalık, ustalık eğitimleri veriliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için çok kritik olan çırak, kalfa ve ustalık eğitimleriyle ilgili İSO ve İTO iş birliğinde iş takip sistemi uyguladık. Mesleki eğitim merkezlerinde atılan hamlelerin ülkemize kazancı şöyle, 2021 yılının aralık ayının sonunda çırak ve kalfa sayısı 159 bindi şu anda gelinen noktada çırak ve kalfa sayısı 900 binlere çıktı.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!