Öğretmenlere fen ve matematik konferansı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere fen ve matematik konferansı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 11:31

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 15-16 Haziran tarihlerinde Başkent Öğretmenevi’nde ‘Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı’ düzenlenecek. Öğretmenlere yönelik yapılacak etkinlik, Avrupa’ da olan sorgulamaya dayalı fen ve matematik eğitimini ‘Scientix Portalı’ aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Avrupa’ da yürütülen Scientix Projesi’ne Mart 2014 tarihinden itibaren dahil oldu. Genel Müdürlük ve Avrupa Okul Ağı arasında yapılan Scientix Projesi sözleşmesi gereğince ‘Scientix Fen ve Matematik Eğitimi Konferansı’ düzenlenecek.

Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Scientix Projesi, Avrupa ülkelerinde sorgulamaya dayalı fen ve matematik eğitimini Scientix Portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Scientix Portalına “http://scientix.eu” adresinden ulaşılabilir. Portalda, fen ve matematik öğretmenlerinin derslerinde kullanabilecekleri, öğrencilerin bilimsel düşünme ve araştırma yapma becerilerini geliştirmeye yönelik sorgulamaya dayalı projeler ve ders materyalleri paylaşılıyor.

Haberin Devamı

15-16 Haziran tarihlerinde Başkent Öğretmenevi’nde yapılacak konferans öğrencilere fen ve matematik eğitiminde sorgulamaya dayalı etkinlikler yaptıran öğretmenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını hedef alıyor. Etkinliğe çeşitli illerden 180 öğretmen katılacak. Eğitimciler derslerinde öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirdikleri ve sorgulamaya dayalı fen ve matematik eğitimine uygun ders etkinliklerini powerpoint veya poster sunumları ile anlatacak. Okullarda görev yapan ve sorgulamaya dayalı eğitimle ilgilenen tüm fen ve matematik alanı ile sınıf ve okul öncesi öğretmenleri etkinliğe katılabilecek. Detaylı bilgi http://scientix.meb.gov.tr/Konferans/konferans.html adresinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!