20 bin öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

20 bin öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 10:01

Öğretmen ataması için uzun süredir devam eden tartışma, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından netleştirildi. Atama kontenjanları ve branş dağılımı gibi detayların gelecek hafta belli olacağı 20 bin öğretmen ataması, bakanlık tarafından detaylandırılacak. İşte, 20 bin öğretmen ataması hakkında bakan tarafından yapılan açıklama

Haberin Devamı

Öğretmen atamalarıyla ilgili flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki hafta 20 bin öğretmen alımı için duyuru yapılacağını açıkladı. Peki, 2017 öğretmen ataması kontenjanları açıklandı mı? Hangi branşlardan kaç öğretmen atanacak? İşte, atamalarla ilgili son durum!

Öğretmen ataması kontenjanlarının ne zaman yapılacağı binlerce öğretmen adayı tarafından gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Öğretmen atamalarına ilişkin açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Yılmaz yaparak, öğretmen adaylarına müjdeli haberi verdi. Öğretmen atamasında hangi branşlardan kaç öğretmenin atanacağıyla ilgili detaylar da öğretmen adayları tarafından oldukça merak ediliyordu. Peki, Öğretmen ataması kontenjanları açıklandı mı? Hangi branşlardan kaç öğretmen atanacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.       

Öğretmen atamasında hangi branşlardan kaç öğretmenin atanacağıyla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde belli olacak.

Katar’da Türk okulu

Bakan Yılmaz, TAV CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Sani Şener'in katılımıyla gerçekleşen imza törenindeki konuşmasında ise bir ülkeye yapılabilecek en büyük hizmetin, eğitim olduğunu belirterek, TAV grubuna teşekkür etti. 44 öğrencisi ve 17 öğretmeni olan Katar Türk Okulu'nun 2016 ekim ayında faaliyete geçtiğini belirten Yılmaz, "Okulun 10 bin metrekare alanı ve 8 bin metrekare bahçesi var. Türk eğitimi gerçekten katma bir değer kazandı. Türkiye'ye yakışan bir değer kazandı. Bu değer için Sani Şener'e ve Hamdi Akın'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TAV CEO'su Şener ise, Katar Havalimanı inşaatı sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'ı ziyaret ettiğini ve yurtdışındaki Milli Eğitime bağlı Türk okullarını desteklediğini ifade ettiğini hatırlatarak bunun üzerine okul inşaatına başladıklarını söyledi. Şener, "Katar'da Türk okulu inşaatına başladık ve bitirdik. Milli Eğitim Bakanımızla bu protokolü imzalayarak Milli Eğitim Bakanlığı’na Katar Türk Okulu'nu devrediyoruz. Bu okulda Türkiye'ye, vatanlarına bağlı gençlerin yetişeceğine inancımız sonsuz" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!