Öğretim elemanlarına yabancı dil desteği

Güncelleme Tarihi:

Öğretim elemanlarına yabancı dil desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2023 11:44

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan ‘Akademik Yabancı Dil Desteği Projesi’ kapsamında deprem bölgesindeki üniversitelerde bulunan öğretim elemanları, yabancı dil becerilerini geliştirebilmeleri konusunda desteklenecek.

Haberin Devamı

YÖK’ün geçen yıl başlattığı ‘Akademik Yabancı Dil Desteği Projesi’ kapsamındaki kontenjanlar, 2023-2024 eğitim öğretim yılında sadece deprem bölgesinde bulunan devlet üniversitelerindeki doktor öğretim üyeleri, araştırma ve öğretim görevlilerine ayrıldı. Özellikle yazma becerisi üzerine yoğunlaşacak eğitimler önümüzdeki yıl güz döneminden itibaren Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından çevrim içi verilecek.

240 KİŞİLİK KONTENJAN
Projede, deprem bölgesindeki 11 ilde bulunan 16 üniversite için 15’er olmak üzere toplam 240 kişilik kontenjan ayrıldı. Programdan, YÖK tarafından belirlenen deprem bölgesindeki üniversitelerde doktora derecesine sahip ve son 3 yıl içinde YÖKDİL, YDS, E-YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası bir yabancı dil sınavından en az yetmiş puan aldığını belgelendiren doktor öğretim üyeleri, araştırma ve öğretim görevlileri faydalanabilecek.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR İLGİLİ ÜNİVERSİTEYE YAPILACAK
Programın ilk aşamasında, kursiyer adayların başvurularını ilgili üniversitelere yapmaları ve üniversitelerin belirlenen kontenjan çerçevesinde yeterli dil puanına sahip adayların listesini YÖK’e iletmesi gerekiyor. Yapılan incelemelerde kurs için uygun bulunan adaylar ikinci aşamada, ODTÜ tarafından gerçekleştirilecek çevrim içi bir dil sınavına alınacak ve seviyeleri belirlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!