Öğrencilere karanfilli karşılama

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere karanfilli karşılama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 14:15

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni (MSKÜ) kazanarak kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenci ile veliler, protokol tarafından otogarda karanfillerle karşılandı. Mutlulukları yüzlerine yansıyan öğrencilerin heyecan olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, CHP’li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni kazanarak kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenci ile velileri Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karanfillerle karşıladı.

Törende konuşan Başkan Gümüş, öğrencilerin çok şanslı olduğunu ve Türkiye’nin en güzel ilinde okuma şansı yakaladıklarını belirterek, "Muğla, ülkemizin sakin, huzurlu ve iyi üniversitesine sahip bir il. Bugünden itibaren sizler bizim misafirimizsiniz. Umuyorum üniversite hayatı bittikten sonra da Muğla’ya yaşamaya devam edeceksiniz veya Muğla’nın bir fahri hemşerisi görevini üstleneceksiniz" dedi.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar da, "İlimiz, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ülkemizin en güzel şehirlerinden birisi. 1992 yılında kurulan üniversitemizi kazanan öğrencilerimiz genellikle ortanın üzerinde puan alan öğrencilerimizden oluşuyor. Yüksek puanla gelenler arasında ise Tıp, Mühendislik, Eğitim ve Tarih Bilimleri Fakülteleri öğrencileri bulunuyor. Özellikle bu bölümlerimizi kazananlar Türkiye standartlarının üzerinde puan alarak üniversitemizi tercih etmekte. Turizm başta olmak üzere diğer fakültelerimizi kazanan öğrencilerimiz mezun olduklarında doğrudan iş bulabiliyor" dedi.

YÖK tarafından MSKÜ’ye, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 10 bin 300 kontenjan ayrıldığını belirten Harmandar, "Üniversitemizde 18 fakülte bulunuyor. Bunların 14’ünde eğitim-öğretim var. 4 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüde öğrencilerim var. Bu yıl lisans, ön lisans ve lisansüstü öğrencileri olmak üzere toplam 10 bin 300 öğrenci kontenjanımız bulunmakta. Bu kontenjanların yüzde 98’i tercih edilmiş durumda. Bu kayıtlardan sonra eksik kalan kontenjanlarımızı da ek kontenjanlar ile doldurmayı düşünüyoruz. Bu yıl yaklaşık 10 bin öğrenci alacağız ve öğrenci sayımız 40 bini bulacak. 31 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında öğrencilerimiz e-devlet üzerinden uzaktan kayıt yaptırabilecekler. Bunun yanında 3 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında da yüz yüze kayıt yapılabilecek. Ders başı 7 Eylül tarihinde başlayacak" dedi.

Haberin Devamı

Vali Yardımcısı Fethi Özdemir de öğrencilerin artık kendilerinin bir parçası olacağını söyledi.

Öğrencilere yardımcı olunması amacıyla Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü, belediye ve üniversite tarafından bir danışma standı kuruldu. Şehri tanıtan broşürler dağıtılırken, stant görevlilerinden burs ve barınma imkanlarıyla ilgili bilgiler verildi. Öğrenci ile ailelerine çay, kek, simit, meyve suyu ve su ikram edildi. Öğrenciler daha sonra da ücretsiz olarak minibüsle üniversite yerleşkesine götürüldü.

Karabük'te ise öğrenciler lokumla karşılanıyor

Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karabük Üniversitesi'ne kayıt için gelen öğrencileri terminalde lokumla karşılayıp ne yapmaları gerektiği konusunda yönlendirme yapıyor.

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali girişinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, KBÜ'ye kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere lokum ikramında bulundu. Ekipler, aynı zamanda dolandırıcılık konusunda uyarırken, öğrencilerin kayıt yaptırabilmeleri için kullanacakları toplu taşıma araçlarıyla güzergahlar hakkında bilgi verdi.

KBÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü'nü kazanan ve kayıt için kente gelen Mustafa Öner, Adıyaman'dan uzun bir yolculuk sonrası geldiğini, terminal girişinde polis ekiplerinin böyle bir ikramıyla karşılaşmalarının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Polis ekiplerinin dolandırıcılığa karşı kendilerine uyarılarda bulunduğunu belirten Öner, "Yeni bir şehre geldik. Polis ekipleri, bize şehri anlattı. Üniversiteye nasıl ulaşacağımız konusunda bize bir broşür verdiler. Böyle bir uygulamanın olması işimizi kolaylaştırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Uygulama cuma gününe kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Çukurova Üniversitesi’nde kayıt heyecanı

Çukurova Üniversitesi’nde de (ÇÜ) 2015-2016 dönemi kayıtları başladı. Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu ile Kozan, Karaisali, Ceyhan, Yumurtalık ve Pozantı Meslek Yüksekokulları’nda yapılan kayıtlar, 3 -7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Genel Sekreter Nazan Karataş ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nazım Altan ilk gün kayıt yaptıran öğrenci ve aileleriyle bir araya geldi. Rektör Yardımcısı Erdoğan, Tıp Fakültesi’ne başlayan Tezel Kovancı’nın kayıt işlemlerini yaptı, stantları gezerek öğrenciler ve personel ile sohbet etti. Erdoğan, bu yıl toplam 10 bin 10 öğrencinin 2015 ÖSYS sonuçlarına göre Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptıracağını söyledi.

Haberin Devamı

Kayıt sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi, üniversite hakkında bilgi aktarıldı. Bu yıl Çukurova Üniversitesi’nde öğrenci sayısının 48 binin üzerine çıkması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!