Öğrencilerden 2047 yılına mektup: Mars’ta hayat başladı mı?

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden 2047 yılına mektup: Mars’ta hayat başladı mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 15:39

Öğrenciler okul bahçelerine 30 yıl sonrası için yazdıkları mektupları ‘Zaman Kapsülü’nde gömdüler. 2047 yılında açılacak ‘Zaman kapsülü’ne; ‘Mars’ta hayat başladı mı”, “robot öğretmenler var mı?’ diye sordular.

Haberin Devamı

İlkokul öğrencileri 2047 yılında açılmak üzere okul bahçelerine ‘zaman kapsülü’ gömdü. Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) çatısı altında eğitim veren Üsküdar, İzmir ve Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, tüm okullarda eş zamanlı düzenlenen törenle 20’nci yıllarını kutladı. Etkinliklerde SEV yöneticileri, öğrenciler, veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Öğrenciler, ‘Zaman kapsülü’ hazırlayarak geleceğe mektup bıraktı. Kimi dilekte bulundu, kimi sorular sordu. Tam 30 yıl sonra açılacak bu mektuplarda öğrenciler, gelecekteki kardeşlerine yazdıkları notlarda ilginç sorular yönelttiler. “Mars’ta yaşam başladı mı”, “uçan arabalar var mı”, “robot öğretmenler oldu mu”, “okulda hâlâ tahta kullanıyor musunuz?” diye soran öğrencilerin yanı sıra “robot köpekler, uzay yakıt istasyonları, telepatiyle anlaşma, uzaya giden asansör” gibi gelecek tahminlerinde bulunan öğrenciler de oldu. SEV öğrencilerinden birisi de ‘ayakkabı bağcıklarını bağlama makinesi’ icat edilmesini diledi. Öğrencilerden biri 40 yaşında olduğunda okula gelip kapsülü çocuklarıyla birlikte açacağını yazdı.

Haberin Devamı

Okul bahçelerine ağızları kapatıldıktan sonra törenle gömülen Zaman Kapsüllerinde; öğrencilerin 30 yıl sonraya yazdıkları mektupların yanı sıra öğrencilerin 3D Printer ile hazırladıkları Batman, okul ajandaları, dergiler, okul çantaları, boyama kitapları, yaka kartı örnekleri, flash bellek, Nutuk, afişler, o güne ait bir gazete, okul forması, para örnekleri, okul yıllıkları da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!