Öğrenciler atıklardan kostüm yaptı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler atıklardan kostüm yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 14:32

Marmaris’te ortaokul öğrencileri, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla atık malzemelerden tasarladıkları kostümleri giyip, yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Evren Paşa Ortaokulu'nun öğrencileri, 'Eko Okullar Projesi' kapsamında, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için öğretmenleri ve aileleriyle atık materyallerden yaptıkları kostümleri giydi. Ellerine, çevre duyarlılığına dikkat çeken yazıların olduğu dövizleri alan öğrenciler, trafiğe kapalı alanlarda yürüdü. Çocuklar, 'Çevreye duyarlı olun' ve 'Geri dönüşüm çok önemli' sloganları atıp, çevre konulu şarkılar söyledi. Çevredekiler ve esnaf, öğrencilere destek verdi. Yaklaşık bir saat yürüyen öğrenciler, daha sonra okullarına dönüp, 'çevre' konusunda yazdıkları şiir, şarkı ve kompozisyonları okudu.

Evren Paşa Ortaokulu'ndan bir yetkili, projeyle ilgili "Eko Okullar Programı, 2016-207 eğitim-öğretim yılı itibarıyla 62 ülkede aynı anda hayata geçirildi. Program, okul öncesi, ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanıyor. Okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi ediniyorlar hem de ailelerini, yerel yönetimlerini, sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alıryorlar. Devam ettirdiğimiz proje kapsamında veliler ve öğretmenlerle birlikte geri dönüşüm malzemelerinden çocuklarımıza kostümler yaptık. Yaptığımız kostümlerle yürüyüş yapıp insanların dikkatini çektik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için çeşitli projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!